Rankka päivä, ei voi muuta sanoa. Startattiin jo aamusta kuudelta auton kanssa Lappeenrannasta kohti Keuruuta ja illalla seitsemän aikoihin kotona. Seuranamme oli Juuli ja Taavi :) Olin sitten turhan paljon varannut ajo aikaa, keli kylläkin oli taas niin mielenkiintoinen. Taivaalta tuli vettä, lunta, räntää ja alijäätynyttä vettä. Tien pintakin vaihteli jäätyneestä, lumiseen, sohjoseen ja vetiseen. :( Oltiin perillä turhan ajoissa ja kehät olivat tietenkin myöhässä joten odottelua piisasi ja paikalla oli aika tiivis tunnelma. Onneksi Genan häkille löysin pienen sopivan kolon vähän syrjemmältä missä ei niin paljon ollut vilskettä. Genasta vain oli kamalan tylsää olla häkissä, mielummin oli hihnan päässä tekemässä muiden kanssa tuttavuutta.

Ennen kehää kävin Genan kanssa ulkona tekemässä pienet treenit esiintymisen osalta ja että miten se seisominen luonnistuu. Viikolla kun sain todeta että Tokossa painotettu istuminen ja makuu oli iskostunut turhankin hyvin neidin päähän, neiti ei osannut enää seistä vaa tarjosi muuta. Ja oli ihmeissään ku ei saanutkaan namia ja kiitosta. Piti sit vain lähteä taas siitä et ku oli neljällä jalalla niin kehuja ja namia paljon. Ja se tuotti tulosta, nyt pystyin esittää seisonnan niin että Gena ei katso ylös minuun vaan eteenpäin käteeni jolloin kaula tulee paremmin esiin.

Nähtiin myös Fiia tänään Keuruulla Terhin kanssa. Fiia oli vain jostain syystä noussut väärällä jalalla ylös aamulla. Gena kun yritti lähestyä metrinkin päähän niin Fiia rupesi rähisee ja pari kertaa Gena sai ihan kunnon lähtöpassit. Aivan outoa kun Jyväskylässä neidit tulivat vielä hyvin toimeen. Noh, katsellaan kuinkaa maaliskuussa Tampereella käy ;)

Kehässä Gena oli minun silmääni oikein edukseen. Pöydällä aluksi arasteli, mutta kun ehdin totutella siinä ennen tuomarin käpälöintiä niin rentoutui. Liikkeet sain esitettyä toivotusti juosten vierellä ja Gena malttoi pysyä koko ajan ravilla. Mattila vain juoksutti meitä oikein urakalla. Monta ympyrää ja vielä edes takaisin. Seisomisen treenaaminen oli tuottanut tulosta ja Gena malttoi seisoa koko pitkän ajan aloillaan. Välillä katsoi minua, mutta nami vain nenän ohi kauemmaksi niin johan nenä osoitti taas eteen :) Kertaakaan ei tarjonnut istumista. Paras esiintyminen ehdottomasti tähän asti... Valitettavasti tuomari ei vieläkään heltynyt meihin...Gena tarvitsee vain vielä aikaa ja harjoittelua. Nyt ikää kuitenkin vasta 11kk.

Tuomari: Paavo Mattila, Tulos: H, Arvostelu: "Hyvä tyyppinen nuori narttu, joka antaa itsestään ilmavan vaikutelman. Otsapenger voisi olla selvempi. Hyvät korvat. Kaunis kaula. Hyvä runko, ylälinja pitäisi olla parempi ja kulmaukset selvemmät. Hyvä karva. Saisi liikkua tehokkaammin. Miellyttävä luonne."

Seuraava etaappi on sitten Tampere KV 14.3