Tänään sitten Karo ilmoitti minulle että oli saanut kuulla tuttavaltaan että Imatralla olisi mätsärit. Noh, sitten äkkiä soitto Juulille lähteekö mukaan, mutta oli jo muuta ehtinyt sopia. Äkkiä näyttelyreppu kasaan ja Genan kanssa nokkakohti Imatraa näin extemporee... Gena ei ollut yhtään ihmeissään mihin oltiin menossa. Heti kun koiria rupesi näkymään Imatran kaupungintalon pihassa niin Gena rupesi elämään kyydissä ja oli hyvin innoissaan. :)

Oltiin taas ainut göötti paikalla, mutta eipä tarvinnut rotua ilmoittaa kun sihteerit jo heti iloisesti ilmoittivat että "gööttihän sen siinä" :) Paikka oli vähän vilpoinen kun vuokselta tuuli kylmää ilmaa. Gena ei ollut moksiskaan mutta kun meidän päivä venyi kolmeksi tunniksi niin kyllähän se miussa rupesi tuntuu.. Näppiparoissa ainakin. Kehät siis kestivät ja pienet koirat olivat tietysti viimeisien joukossa.

Tänään esitin sitten neidin vuorostaan juosten kun neiti oli kuulolla paremmin kehässä kuin eilen eikä turhia intoillut ja hötkyillyt. Pöytä oli Genasta jotenkin hirvittävää tänään. Ennen kehien alkua käytiin sitä kokeilee eikä silloin ollut moksiskaan, mutta itse kehässä sit yritti vähä käpertyy... :/ Seisominen oli ok, sininen nauha. Sinisten kehässä sitten oli vähän tunkua kun kehät olivat hyvin pienet. Gena onneksi ei siitä ollut moksiskaan. Esiintyi itseasiassa vain paremmin kuten myös seisoi. Kuuden joukkoon kun päästiin niin jännitys kasvoi ja ilo oli suuri kun oltiin SIN3. Sijoittuminen korvasi pettymyksen et oltiin sininen tällä kertaa. Hyvä reissu oli :)

Gena ehti kotona reilun tunnin nukkua kun jo sitten taas oltiin lähdössä. Katsoi minua vähän kummissaan että mihin nyt taas..mutta ei hanttiin laittanut. Haettiin Taavi ja Juuli kyytiin, sitten suunta kohti tokotreenejä. Porukkaa oli tosi vähän...mutta eipä tuo haitannut kun sai parempaa ohjausta. Kun kysyivät porukalta ketkä ehkä joskus tulevaisuudessa haluaisivat kokeilla kilpailemista niin erehdyin aukasee suuni "että joskus, mutta ei vielä". Noh, myö mentiin sit Genan kanssa siihen ryhmään. Mietin vain kauhuissani että mihin jouduttiin ison suuni takia...

Voisin oikeasti kehua nyt Genaa maasta taivaisiin!!! Neiti se osaa yllättää minut edelleen suorituksillaan. Aloitettiin ihan perusasennolla ja muisteltiin sitä oikeaa kohtaa. Gena onneksi tuntuu sen osaavan jo ihan kivasti ku pysäytän vain oikeaan aikaan neidin liikkeen. Gööttimäinen istunta vain naurattaa...voisi edes tokossa istua kuin oikea koira. Sitten otettiin paikkamakuuta koirat irallaan. Ekalla meinasi lähteä mukaan, mutta kun palautin makuulle takaisin, pysyi sitten joka kerta paikoillaan. Takaisin tullessa kaks ekaa kertaa nousi istuu, mutta kun pistin makuulle ja pistin makaamaan vähän aikaa ennekuin palkkasin, neiti tajusi maata sen jälkee alusta loppuun asti hienosti. :)

Opeteltiin myös kaukokäskyjen alkeita. Makuulle osaa mennä jo ilman käsimerkkiä, istumiseen tarttee vielä käsimerkkiä varmistukseen, mutta parani koko ajan. Otin myös aina siihen väliin sivulle käskyä ja katsoin että aloitusasento löytyi oikeaan kohtaan. Viimeiseksi reeniksi otettiin seuraamistamista. Ohjaaja piti kontaktia tässä tärkeimpänä asiana. Gena saikin ohjaajalta isot kehut, koska kontakti oli tosi hyvä alusta loppuun asti. Tehtiin seuraamista kuten tokokokeissa eli ohjaaja oli tuomari joka sanoi mitä pitää tehdä ja me teimme käskyjen mukaan. Alkuun vähän Gena meinasi edistää, mutta parani. Ja vaikka edisti niin kontakti oli hyvä. Ohjaaja antoi sitten vinkin että minun pitää opetella vasemman käden käyttöä palkitsemiseen. Edisti, koska odotti oikeasta kädestä palkkaa ja yritti siksi päästä edelleni jotta oikeakäsi olisi lähempänä.

Päivä neidin kanssa oli siis mahtavin taas. Mätsäreissä meni hyvin. Hyvää treeniä nyt kahtena päivänä ensi viikkoa varten. Tokotreenit meni todella hyvin, loi vähän uskoa siihen että voisi meillä olla mahdollisuuksia hallittavuustestissä.Gena kuunteli todella hyvin tänään minua. Eikä hakenu kavereiden luo treeneissä vaikka jätti paikoilleen makaa toisen viereen. :) Kyllä se tästä...