Huhhuh, onpa ollut viikkoa, menoa ja vilskettä joka suuntaan. Joutunut jopa vapaapäivänsä aikatauluttamaan että ehtii joka paikkaan… Maanantaina Gena pääsi ensimmäisiin agitreeneihin. Opeteltavana oli namialustan käyttö palkkaamisena. Heti alusta asti opetellaan, ettei kädestä palkattaisiin koska radallahan se ei onnistu. Namialusta aina tehtävän loppuun. Tänään oli pöytä, puomin pätkä, hyppy, putki ja kepit. Pöytä oli Genasta helppo, sinne loikkasi ongelmitta ja 5s siellä olo ei ollut mikään ongelma. Puomista oli pätkä maassa, opeteltiin siinä kävelyä ja alastuloa kontaktille eli etuset maassa ja takaset puomilla. Gena ei ollut puomista moksiskaan, tallusti kuin maankamaralla. Namialustan avulla kontaktin opettelu oli helppoa. Hyppy oli Genasta vähän outoa, tai siis neiti ei aina ymmärtänyt että jos mie menin esteen sivusta niin hää voi mennä hypäten yli. Pari kertaa yritti tulla miun perässä. Mutta tuli myös hyviä hyppyjä. Putki oli aluksi haasteellinen. Piti aluksi tehdä niin että mie oon vastaanottamassa ja ohjaaja päästää kun kutsun. Näin Gena tuli putken läpi empimättä. Lopuksi kokeiltiin ihan niin että ohjasin putkeen ja Gena meni sinne kun juoksin putken vierusta. Ja oltiin yhtä aikaa namilla. Keppeihin oli viritetty verkot, otettiin niin että ekat kerrat ohjasin nakilla, mutta lopuksi Gena meni niin että sisään nakin avulla ja lopun meni ihan ilman apua kun kannustin vieressä. Tykkäsi ihan selvästi. Ja alusta asti opeteltiin oma sana/käsky jokaiselle esteelle. Tosi mukavaa, innokkaana taas maanantaina treenaa…

Tiistaina sitten toko treenit meni ohi väärin käsityksen takia. Taavin kera pieni lenkki, mutta päätettiin sitten mennä koirapuistoon, niin pääsivät temmeltää. Siellä olikin miun vanha luokkatoveri reilun 5kk kääpiöpinseri nartun kanssa. Tosi ihastuttava tapaus. Ja Genakin tykkäsi kamalasti jahtausleikistä. Oikea durasel oli, Genakin jäi välillä miettii toisen vauhtia. Neiti olikin sitten vähän väsy illalla. Keskiviikko meni neidillä lepäillessä kun minä töissä.

Helatorstaina mätsäri Imatralla. Taavi mukana. Ukkoskuuroja oli luvattu. Ennen kehien alkua tihutti ja kerran jyrähti siihen malliin, että en ollut varma mikä räjähdys oli. Gena ei säikähtänyt, mutta moni pentu oli sen pamahduksen jälkeen hetken peloissaan. Lämmin päivä kyllä. Pienten koirien kehässä Gena ei ollut kuulolla. Seistessä ei malttanut, maan haju oli kiinnostavampi. Pöydällä vänkäsi vastaan ja esiintyessä yritti mennä nokka maassa. Eli täysi fiasko koko kehä, ei siis yllätys että sininen tuli. Sinisten kehässä sitten ääni muuttui kellossa. Neiti rupesi esiintymään ja kuunteli minua. Seisoi tosi maltilla ja esiintyi ravissa hyvin. Olin iloinen jo että pääsin neljän joukkoon, mutta että Gena oli SIN1 niin oli tosi mahtavaa!!!  BIS kehässä 8 koirakkoa, ei päästy sijoille, mutta siinäkin esiintyi silti edukseen. Tosi tyytyväinen tyttöön kun petrasi tosi hyvin ekan kehän jälkeen, kuin eri koira.

Helatorstai iltana Pelastuskoira treenit. Makkararinkiä kasalta kasalle. Gena ei ollut moksiskaan kun joutui kiipeilee kasalta kasalle. Yksi ohjaaja testasi tänään minun ja Genan napanuoraa, missä kohdassa Gena alkaa epäröidä vieraan matkassa. Se kohta löytyi missä rupesi minuun vilkaisee, mutta kokenut ohjaaja sai pidettyä mielenkiinnon loppuun asti. Gena sai kehuja ohjaajilta mahtavasta kontaktistaan. Peräänajot menivät tänään tosi mallikkaasti. Lähti heti käskyn saatuaan maalimiehen luokse. Eikä poistunut maalimiehen luota. Tosi iso harppaus Genalta viime kertaisiin. Napanuora meidän välillä vähän jo hellitti. Mentiin myös tänään itsenäisesti notkuvaa/liikkuvaa puomia, mikä ei tuottanut lainkaan ongelmia. Rämiseville pelleille Gena tallusti ihan itse, siellä se tallusteli itsenäisesti ja nuuski nenällään. Treenien jälkeen Taavin ja Genan kanssa koirapuistoon. Pääsivät purkaa energioitaan. Ei kauaan oltu kun yksi koira rupesi siellä rähisee eikä omistaja ollut siitä moksiskaan, kaikki poistuivat paikalta….

Tänään perjantai iltana sitten Taavin kanssa taas koirapuistossa käymään. Nyt oli mukavaa porukaa puistossa ja oltiin lähes puolitoista tuntia siellä. Gena ollut nyt muutama  kerran vähän varautunut ja omissa oloissaan. Selvästi seuraa sivusta ensin ja katsoo tarkkaan ketä voisi lähestyä. Mieluiten ei mene sinne missä iso lössi jo leikkii. Tänään löytyi ihana kääpiösnautseri uros kaveriksi jonka kanssa painivat, peuhaisivat ja juoksivat minkä ehtivät. Voi sitä iloa ja riemua. Genalle tekee hyvää päästä leikkiä muidenkin kanssa, ettei vain Taavin kanssa tai tallikoira Akin kanssa leiki. Huomaa nimittäin puistossa ollessaan että ei ole paljon vieraiden koirien kanssa ollut. Siksi nyt yritetään tuolla puistossa käydä niin neitikin tajuisi että muitakin on kuin Taavi ja Akin.

Tallilla ollaan pyöritty neidin kanssa päivittäin. Gena saa painella vapaasti huomioliivi päällään, erotan missä neiti menee, turhan hyvä maastoutumaan värinsä kanssa. Näkeepä aina missä neiti menee ja voi kutsua jos liian kaukana tai väärä suunta. Liikuttaessani neiti saa vielä olla narussa koska silloin en pysty keskittyy koko aikaa missä neiti on, mutta muuten neiti saa olla irti. Neiti nykyään kuuntelee minua niin hienosti. Tulee kun kutsutaan. Ja jos menossa väärään paikkaan niin nimen huuto saa jo kääntymään. Iso muutos neidissä tapahtunut talven jälkeen.