Talvi on saapunut, tai ainakin nyt viikon verran ihastuttanut Genaa täällä kaakossa. Lunta ei ole vielä tuhottomasti, mutta Genalle se tuntuu riittävät. Neitikin ruvennut taas viihtymään itsenäisemmin omalla pihallamme. Tekee vahtikierroksia, kaivautuu lumeen ja etsii pikku eläimiä sekä tottakai komentaa muita mölyäjiä korttelissa.



Itse olen ollut nyt viikon flunssassa ja lumesta oikein päässyt Genan kanssa nauttimaan, mutta tänään otettiin ilo irti ulkona. Touhuttii ja pelleiltiin. Lumi sai kyytiä. Genakin yllätti minut ja oli ihan hulluna lentäviin lumipalloihin mitä tein. Viime talvena ei vielä oikein moisista välittänyt, nyt oli ratketa liitoksista kun odotti pallon lähtöä lentoon.


Genan kanssa tallilla käyty ahkerasti. Gena ruvennut paljon seurailemaan minun ratsastustani tai hevostani kun taluttelen sitä. Naureskellut vain että milloinkohan heppani saa ekat näykkäisyt jalkoihin kun neiti siihen malliin "paimentaa" jo perässä. Tarhoille ei onneksi mene, saan vahdittu sen touhuja hevosten kanssa, saanut parit sähköiskut langoista. Juoksuja tässä nyt odoteltu jo kolmisen kuukautta, mutta eiköhän ne sieltä tule sitten kun on tullakseen ja nyt vain otetaan ilo irti kun ei tarvitse neidin menoa rajoittaa.



Agissa nyt kahden viikon tauko. Halli oli viikon pohjaremontissa ja itellä työt häirinneet nyt todella pahasti. Itsenäisesti yrittänyt käydä jos en ohjatuille pääse. Treenattu nyt paljon jonkunlaisia ratoja/ratojen pätkiä. Gena todella yllättänyt minut miten helppo ohjattava loppujen lopuksi on kuhan itse vain keskityn mitä teen ja sanon. Pussin kanssa tehty työ on kantanut hedelmää ja Gena menee sen nyt hienosti radan osana ilman mitään apuja. Keinun rämähtämistä viel vähän varoo, mutta koko ajan treenataan sitä että keinu tärähtää. Keppien kanssa myös paljon tehty töitä. Radan osana nyt neljä verkkoa ollut pois ja ei mitään ongelmia. Yksittäisenä jo kokeillut niin että vain päissä sisämeno ja ulostulo verkot, mutta menee sen ehkä kerran kaks hienosti ja sit menee lukkoon, joten jos jätän yhden keskelle avuksi niin menee taas kuin unelma/vanhatekijä. Kyllä neidistä tulee viel hakapujoitteli kuhan treenata ehditään. Marraskuun alus olisi ollut seuran epiksen jossa möllirata suunnattu etenkin estevalmiille, mutta tietty minulla painoi työt päälle. Nyt minulla olisi tavoitteena joulukuun lopussa mennä seuran epiksiin ottamaan eka möllistartti. Työt ei häiritse, kuhan Gena ei nyt juoksuja siihen tuppaisi järjestämään. Kohta minulla onkin kunnon aikataulu ongelma....näyttelyt, agikisat, hevosten kisat, Genan ja hevosten treenaminen, työ....mites sitten kaverit ja antti....mistä aika...