Sunnuntaina 16.5 koitti odotettu päivä, ensimmäiset agikisat! Kisat olivat Kouvolassa, KSSK uudessa hallissa, tehty vanhaan kasvihuoneeseen. Voin sanoa että kun oli hellepäivä, kasvihuone oli oikea sauna. Itseasiassa vielä pahempi, koska kosteudesta ei ollut tietoakaan. Onneksi löydettiin hallin vierestä varjo jonne päästiin huilaa ja koirien häkit saatiin sinne suojaan. Juuli toi minulle koiran, koska itse pääsin aamulla Kuusankoskelta töistä, joten sieltä suoraan ajoin kisapaikalle.

Tuomarina oli Allan Mattsson, joka oli ilmeisesti erehtynyt tasoluokasta ratoja rakentaessa. Molemmat (agi ja hyppy) olivat kisaajien mielestä ykkösiin turhan vaativat. Onneksi Anne on koutsannut meitä siihen malliin että meille ei tavallaan radoissa ollut mitään täysin uutta ja järkyttävää. Mutta olisihan se ollut mukava aloittaa vähän helpommalla tavalla, mutta niillä mentiin.

 

Ekana meilä oli hyppyrata, ennen rataa muutamat paikallaolo treenit sekä luoksetulot. Lähtö itsessään toimi sitten hienosti. En tiedä miksi, mutta Gena tiputti kaksi ekaa rimaa suoralla linjalla. Koskaan ei ole aikaisemmin moista tehnyt. Gena ei ehkä vain ollut valmiina. Kuumuus ei varmaan ollut syynä, koska loppu meni puhtaasti. Molemmat putket jotka oli radalla niin mentiin väärään päähän. Kepit meni nappiin. Vauhti ei ollut meillä samaa luokkaa kuin treeneissä on ollut, kuumuus vei parhaimman terän selvästi. Tuloksena 10vp, -8,46 sija 6/12 Vain 3 koirakkoa sai 0 radan kaikista.

 

Agiradalle parin paikallaolo treenin jälkeen. Ja nyt lähtö meni nappiin, kaksi ekaa hyppyäkin onnistui suoralla linjalla. Kontaktit meni puhtaasti. Kepeille oli vaikea kulma renkaalta, mutta Gena klaarasi sen vaikka tein extemporee takaaleikkauksen kun valssia en ehtinyt vääntää. Menin radan ehkä turhankin tarkasti, mutta se ainakin nyt kannatti. Vauhti oli hukassa molemmilta, kaikki tuntui tapahtuvan hidastetusti ja loivasti. Loppukiriäkään ei saatu oikein irti.. Saatiin 0-tulos!!!! -2.11 ja sijoitus 2/11. Vain 3 koirakkoa kaikista sai 0 radan.

 

Juulilla ja Taavillakin meni hienosti. Saivat hyppyradalta 0-tuloksen ja voittivat luokkansa!! Agiradalta valitettava hylky, kun Juuli ei huomannut että Taavi hyppäsi pituuden keppien välistä ja jatkoivat matkaa. Muuten rata meni puhtaasti. Jos olisivat uusineet esteen, saaneet 5vp, jolloin palkintopalli olisi kutsunut....mutta se on jossittelua.

 

Hieno aloitus molemmilta ja tästä on mainiota jatkaa eteenpäin!!

(c)Inkeri H