1.8.2010 Aamulla kahdeksalta suuntasin Genan kanssa autolla kohti Helsingin Tuomarinkylää. Joka vuotinen erkkari oli alkamassa göötti ihmisten kanssa. Perille löydettiin ajoissa ja valkattiin Genan kanssa varjoisa paikka koivikosta josta seurattiin kehien tapahtumia. Tuomareina olivat Anna ja Nils-Arne Törnlöv Ruotsista, joille göötti oli rotuna tuttu. Käsittelivät koiria todella kauniisti, olivat osaavia ja heillä oli tasaisen tiukka linja koko näyttelyn ajan. Nils-Arne oli narttujen kehässä tuomarina ja arvosteli Genan avoimessa luokassa jossa oli 9 narttua mukana. Gena esiintyi tänään edukseen, liikkeet löydettiin kivasti, tapitus toimi (vähän herkässä oli liikkeelle lähtö), pöytä ihan ok Genalta. Saatiin EH, vain 2 narttua sain ERIn. Kilpailuluokassa tapahtui jotain odottamatonta, Gena sijoitettiin kolmanneksi avoimen luokan nartuista. Taisi Gena kuitenkin miellyttää tuomarin silmää.



Maiju ja Henri olivat saapuneet myös erkkariin. Heillä oli Hippu ja Siru mukana. Siru kokemassa ensimmäiset kehät ja Hippu mukana turistina. Gena oli samantien laittamassa siskon järjestykseen ja näyttämässä kumpi oli se pomo. Sirulle ei niinkään asemaansa näyttänyt kuin elekielellä. Otettiin siskoksista muutamia kuviakin muistoksi.



Heinäkuu oli ja meni. Luoja että oli kuuma kuukausi. Lappeenrannassa mentiin useampi viikko kolmenkymmenen tienoille (yli/ali). Harrastukset kärsi kun ei itse eikä koira jaksanut. Genassa näki selvästi ettei agi jaksanut kiinnostaa niin, oli ihan perässä vedettävä ja väsyi helposti, menetti mielenkiinnon. Itsellä myös puhti pois. Agissa pidettiin sitten parin viikon tauko. Lenkitkin tehtiin illalla/yöllä kun oli edes alle +28.. Taas on uusi helle aalto tulossa... Eilen käytiin agia tekemässä, heti huomasi koirassa kun oli vain n+22, itellä oli heti ongelmia pysyä perässä ja käskyttää ajoissa, mutta mielummin niin että koira liikkuu kuin että saan vetää perässä jolloin menee nenä maassa.



Gena oli myös anopilla ja apilla 5päivää hoidossa kun olimme Tampereella reissussa. Pääsi mökkeilemään tutulle mökille. Oli heillä ensimmäistä kertaa hoidossa. Ei ollut minua etsinyt tms. Oli ekoina päivinä tyytyväisenä touhunnut heidän kanssa, mutta toiseksi viimeisenä päivänä oli sitten ikävä jo neidille iskenyt. Hyvä neidin opetella olee muuallakin hoidossa kuin vanhemmillani, kun lokakuussa tiedossa viikon etelänreissu  perheelläni.