14.5. La oman agilityseuran koirahierojaopiskelija piti halukkaille seuralaisille koulutuksen koiran lihashuollosta. Todella paljon sain hyviä vinkkejä kunnon ylläpitoon, verryttelyihin ja hieromiseen. Juuri se tärkein, Mitä Voit ITSE tehdä koirasi hyväksi, jotta meidän viipottajat pysyvät kunnossa. Sain myös huomata että hevospuolelta siirtämäni venytykset Genalle toimivat myös ihan oikeasti koirillakin. :) Voin siis hyvillä mielin jatkaa samoja venyttelyjä ja rohkeasti myös itse jatkamaan koiran hieromista, sivelyistä ei koiraa saa hajalle. Varasin myös Genalle hieronta ajan.

15.5 Su valmennusrenkaalla oli Kokkosen Tuijan valmennuspäivä. Heillä oli pari pois jääntiä, joten minä varasin itselleni ja Genalle paikan. Tehtävänä oli 20 esteen ratapätkä, ei mikään mahdoton, mutta kyllä minä muutamassa kohdassa sain miettiä tekemistäni enemmän. Tuijalta saatiin tekniikasta hyvää palautetta. Itse sain vain todeta että olen alkanut TAAS puristamaan liikaa ja vaadin Genalta ihan liikaa. Jos teen virheen, jolloin Gena tekee virheen, Gena monesti saa negatiivisen huomion (käännyn pois, lopetan tai sanon EI). Tuijan kanssa puhuttiin, että tämä nyt näkyy Genan menossa, on ihan liikaa varuillaan tekemisestäni. Seuraa liikaa minua. Sain tehtäväkseni ottaa helppoja/lyhyitä pätkiä ja paljon koiran palkkaamista kunnon iloisella leikkimisellä sekä yrittää saada koira irtaantumaan minusta. Valmennus oli hyvä, vaikka itselleni tuli paljon negatiivista. Kevään iloinen meno hävinnyt... :(


Suuntaa antava ratapohja :)

Radan pätkä 10-14 oli eniten työtä aiheuttava pätkä. Mikäs sitä on slalomia tehdä, mutta kun piti päästä toisella puolelle 14 hypylle :)

Gena erotti hienosti putken ja puomin, siinä ei ollut mitään ongelmaa :)

Nyt aloitamme iloisen treenaamisen ja Ruokolahden kisat häämöttävät jo lähellä. Onhan tässä jo kisataukoa ollutkin :D