Perjantaina (28.10) oli oman seurani epäviralliset kisat. Päätin pitkästä aikaan osallistua epikseen Genan kanssa. En ole tänä vuonna tainnut kertaakaan osallistua oman seurani epiksiin, joten olipa jo aika. Kantasen Leena oli rakentanut oikein mukavan radan. Ei mikään läpihuuto juttu, sai ihan oikeasti ohjata heti lähdn pakkovalssista lähtien. Ja johan mie tein virheen neloshypyn ja vitosputken välissä. Miksi menin tekee valssin ahtaaseen väliin kun oisin voinut putkelle takaaleikata. Tuloksena valssi meni vähän ohi ja Gena myös ajautui putken suusta ohi, 5vp. 11 ja 12 hypyillä tein taas ratkaisevan virheen. 11 hypyn jälkeen ajattelin kääntää tiukemmin ja annoin "tässä" käskyn. Noh, Genahan oli kuuliainen ja tuli kanssa sitten miun luo hyppyjen välistä, eli 5vp esteen ohituksesta.  Olisinpa vaan ohjannut kropalla hyvin, enkä tehnyt taas huonoa ratkaisua. MIKSI MIE NYKYÄÄN PILAAN RADAT, kun Gena nyt kyllä tekisi??!! Muuten niin mukavaa menoa koiran kanssa, ja sitten pilaan kaiken. Aika painui plussalle ja 10vp tuli joten jäätiin reilusti kärjestä.

28.10 Epikset, mittasuhteet ei kohdillaan

 

Sunnuntaina 30.10 oli jännittävä ilta Genan kanssa. Meidän seurassa vuoden alusta koulutussysteemi uudistuu kolmiportaiseksi ja Genan kanssa haimme 1 tasolle (korkeimmalle) ja meillä oli pääsykoe. Eli meidän piti suorittaa rata kisanomaisesti ja näyttää miten kepeistä suoriudutaan. Olin ihan paniikissa, kun kahdet radat olen nyt itse sössinyt ja nyt pitäisi näyttää parastaan. Rata alkoi kans heti napakasti pakkovalssilla hyvin. 6 hypyltä sain koiran ohjattua putkeen ja juoksin putken takaa ottaa 8 hypyltä vastaan valssaten. Onnistuin :) 13 ja 14 hypyn välin valssin kanssa olin myöhässä mutta siitä selvittin kunnialla. Lopun kolmen hypyn sarjalla oli jo maitohapot jaloissa. B osa olisi ollut paras heittää takaaleikkauksella mutta kierrätin etumaisen siivekkeen ympäri. PUHDAS RATA ja tein ohjaukset mitä olin suunnitellut sekä Gena toimi ja oli iloinen radalla, ei tarvinnut perässä vetää :) Kepit meni asiallisesti. Kysyttiin pystynkö irrottautuu kepeiltä, vastasin en. Meillä niin lyhyt napanuora että ottaa miun liikkeestä herkästi stopin pujoittelussa. Olin silti tyytyväinen panokseemme!!

30.10 Testi, mittasuhteet ei kohdillaan, hyppyjen kulmissa voi olla heittoa

Ilokseni saimme nopeasti testien tulokset ja ilmeisesti olimme ainakin sen verran antaneet hyvän näytön, että pääsimme Genan kanssa sen kouluttajan oppiin kenen ryhmään ensisijaisesti hain :) Oon niin onnellinen, odotan innolla vuoden vaihdetta ja uusia oppeja. Etenkin ohjaukseen ja ohjauskuvioihin toivon saavani tältä kouluttajalta apuja paljon.

 

Tänään 1.11 kävin treenaamassa keppeja ja kokeilin irrottautumista. Kun lievässä kulmassa tasaisesti erkanin kepeiltä niin Gena kesti kun käsky kepkep tuli koko ajan ja käsi pysyi auki alhaalla. Lopulta pääsin jopa n2metriä irti kepeiltä. Aivan mahtavaa!! Sain myös kaveriltani Juulilta idean pitää lelua kädessä rataa tehdessä jolloin Genaan saisi enemmän vauhtia ja kyllähän se toimi kunnes Gena alkoi todella hiipuu väsyessään. Ja miun pitäs enemmän lähtee koiran kanssa yhtä matkaan, jolloin innostaisin enemmän Genaa.

Nyt uudella treeni innolla kohti vuoden vaihdetta ja kisoihinkin olisi mukava lähteä :)