Genan kanssa nyt viikon aikana käyty urakalla agilitya treenaamassa hallilla, johan tässä ekat kisat on kohta ovella (21.4 KSSK). 5.4 oli Genan oman ryhmän treenit. Meitä oli vain kolme paikalla joten saatiin oikein kunnon tehotreeni. Kiinnitettiin huomiota ohjaamiseen, radoilla ei suoria pätkiä nähty (vedettiin, työnnettiin, kuljetettiin, leikattiin, kierrettiin...). Tehtiin myös ihan kuivaharjoitteluna takaaleikkausta, viimein sain todella hyvää neuvoa siihen miten käyttää kroppaa parhaiten takaaleikkauksessa. Polvelle vaan tappo puuhaa tollainen askelkyykky josta ponnistelua sivuille jne.. Ekana ihan perus takaaleikkausta ja sitten siihen yhdistettynä valssi. Ja lopulta ihan koirankin kanssa sitä tehtiin, ite sain olla tosi nopea tai koira tuli jo päälle hypyltä. Ensin tehtiin valkeat pylpyrät, lähdettiin koiran kanssa yhtä matkaa, neljä ekaa hyppyä sai ohjata tosi tarkkaan. Kepeiltä putkelle vienti oli tosi haasteellinen, puolivalssilla kuskaaminen ei vaan mulle ja Genalle toiminut, joten päätin kokeilla sit keppien jälkeen valssia jolla puolenvaihto ja putken suulle pakkovalssi. Hanakasti Gena meinasi hakea 2 hyppyä, mutta kyllä se lopulta rupesi löytyy.

 
Mustilla pylpyröillä pelkäsin eniten putkelle vientii, olin varma että hakee puomille josta Gena tykkää. Lähdettiin taas yhtä matkaa koiran kanssa. 2 ja 3 hyppy takaaleikaten (siinä hiottiin miun ohjauksen oikea aikaisuutta, käsi ohjaus meinasi olla myöhässä), putkelle sain hyvin vietyy vastakkaisella kädellä ohjaten (joka kerta löysi putken eikä puomia :) ). 5 takaaleikkaus ja sitten 8 hypylle kokeiltiin kahta ohjausta, eli ekalla takaakierto ja veto 9 hypylle (toimi), toisena kokeiltiin 8 takaakierto+valssi ja työntö 9 hypylle (toimi). Paljon sain irti treeneistä. 
 
7.4 työvuoron päälle oli oikein mukava lähteä Kati Kylliäisen koulutukseen Genan kanssa. Rata oli todella todella pitkä ja edelliset treenaajat tulivat hallilla vastaan punaisina hapot jaloissa...kääk!! Eikä kyllä vaatimustasokaan ollut mikään helppo. Jo heti alussa miulle ja Genalle tuli haasteellinen aloitus eli itse odottamaan 3 hypylle ja koira kun 1 hypyn suorittanut, askel kohti 2 estettä ja työntöliike koiralle. Genalle jouduin menee vähän lähemmäksi aluksi, mutta se ONNISTUI!! :) Lopuksi myös treenattiin niin että olin 3 hypyllä ja kouluttaja palkkasi oikeasta suorituksesta lelulla 2 hypyn takana ja Genahan tykkäsi, vaikka oli jo väsynyt. 3 hyppy takaakiertäen tehden valssi (alkuun olin vähän hidas, mutta kyllä lopulta liikuin jo reippaammin alta pois. 4 hypyllä kieräytin lähimmän siivekkeen ympäri (siinäkin tärkeää oli etten ite liikkunut siivekkeen linjan yli ja lähdin ajoissa liikkeelle). 7 ja 8 hyppy takaakierrolla ja 8 takaakierron jälkeen valssi, josta suoraan 9 ja 10 takaaleikkaus (takaaleikkaus ei toiminut oikein, joten rupesin sitten 9 treenaa persjättöä jolloin 10 takaaleikkaus jäi pois). 9 persjättö oli haasteellinen että se lähti ajoissa liikkeelle, eli oikea käsi ohjasi hypylle, mutta muu kroppa ja vas käsi rupesi jo reilusti ennen hyppyä kääntyy. Persjättö parani joka kerta, itse olin tyytyväinen kun muistelee miten viel vajaa vuosi takaperin pelkäsin persjättöi kun Gena ei hakenut vaihtuvaa kättä, miten ne ajat onkin muuttuneet. 11 niisto ja 12 vas siivekkeen kautta pyöräytys, 13 ja 14 väliin valssi sekä 14 ja puomin väliin valssi. Puomilla olin joka kerta jo ihan piipussa ja jalat huusi hoosiannaa, puomin kontaktilla sitten aina hetken huili, kunnes irtoaminen 16 hypylle. A:n jälkeen hyvä haltuunotto ja tarkkana takaakierrossa ettei ohjaa putkeen kun kierrättää muurin oik puolelta. Genalta sujui hienosti ja sylin kautta putkeen. Muurilla olin vastaanottaa. Pussin jälkeen liikkuva valssi hypyn ohi ja suoralla linjalla putkeen, hyvin löysi. Niistolla putkesta pois ja ennakoiva valssi 27 hypylle, kääntyi tosi hyvin 27 ja 28 välissä. Olin aina ihan kuollut kun loppuun pääsin. 6-15 pätkää treenattin eniten (aloitusta myös), siinä olin paljon haastetta. Koiraa en epäillyt, itseäni kylläkin, mutta mie selvisin ja olin koulutuksen jälkeen niin tyytyväinen ja iloinen itsestäni ja koirasta. Todella antoisa koulutus, lisää tälläisiä kiitos :) Mutta kyllä olin sekä mie että koira hapoilla treenin jälkeen, kyllä vedettin mehut irti molemmista.
 
 
9.4 käytiin Annen kera treenaa agilitya (kts edellinen päivitys). Ja ke ja to kävin aamupäivästä Genan sekä Fannyn kanssa hallilla treenaamassa. Keskiviikkona Genan kanssa harjoiteltiin keppien kanssa lähetyksiä eri kulmista ja keppien jälkeen poispäin kääntöä hypylle. Vas kääntyi kuin unelma (olin siis keppien oik puolella), oikealla (olin keppein vas puolella) oli haasteellisempi, mutta tajusin sitten että ajoitus vain paljon paljon tärkeämpi ja itse oltava edellä niin kääntyi suoraan oikein eikä vas kautta pyörähtäen. Torstaina Genan kanssa tahkottiin avokulmia keppien kanssa (ne on mein murheen kryyni jos olen vas puolella ohjaa (oikealta ohjatessa ei ongelmaa), otin ohjurit suosiolla käyttöön. Tarvitaan vain treenia ja treeniä paljon, paljon, paljon. Lopuksi vielä Kylliäisen Katin aloitus harjoitus, jossa irtoamista sivulle lähdössä, tein niin että lelu oli 2 hypyn takana ja itse 3 hypyn kohdalla työntää ja TOIMI :D
 
Fannyn kanssa nyt treenattu puomin pätkää maassa ja opeteltu kontaktin alastuloa namialustalla, todella reipas penikka ja hienosti alkanut hahmottaa 2on2off asennon. Putki jo lähes koko mitassaan suorana ja neiti porskuttaa sen ihan innoissaan läpi namialustalle miun juostessa vierellä. Nyt vain palkattu siitä että menee putkeen, kohta voisi vaatia ihan lähtöpaikalla olon. Fanny saanut jo olla irti hallissakin ja hienosti tulee luokse jos hetkeksi harhautuu jotain kuuntelee/katselee. Nyt joka kerta toisella puolella hallia ollut jotain häiriöö (toisia treenaajia/koiria), ja hienosti kuuntelee ja keskittyy tekemään kun on käskyn alla. Nyt lelukin alkanut kiinnostaa ja leikitty sillä hallissa. Tästä hyvä jatkaa :)