Viikko on alkanut oikein rivakalla vauhdilla. Maanantaina aamulla pääsin töistä ja siitä se meno ja meininki alkoi. Tunnit tuntuvat loppuvan päivistä. Maanantaina Anne tuli moikkamaan Fannya pitkästä aikaa, ei ole oikein aikataulut osuneet kohdalleen. Nytkin oikein 2h yhteistä aikaa löydettiin ;) Fanny näytti heti "parhaat" puolensa. Hirveä show päälle, esiteltiin sellaista menoa pihalla että huhhuh :) Onneksi myös esitti sitten myöhemmin vaiheen "lepo" kun rauhoittui päivä unille. Todettiin Annen kanssa että Fanny näyttää päästään niin Eveltä. Saman malllinen, samoja ilmeitä. Fanny vaan saisi päätänsä kasvattaa, olisi "herneillä" enemmän tilaa kolissa, kun pää pikkaisen pieni kroppaan nähden. Häntä on edelleen turhan iso sapeli :)

Annen jatkettua matkaa mie tein Genan kanssa pika lähdön Lemin suuntaan Sampon ja Kirsin pujottelukurssille. Tänään tehtiin lähetyksiä molemilta puolilta. Käytin nyt äänetöntä ohjaamista ja se toimi tosi hyvin, nyt en äänelläni ainakaan pääse koiraa häiritsee, jos siinä on eroja puolien kanssa. Myös vas puolen ohjaus parantunut, yhtä ohjuria käytettiin kolmos välissä mitä itse pe kokeilin ja sen avulla homma toimi nytkin hienosti. Sain kuulla uutena asiana varpaiden suunnan tärkeyden koirien ohjauksen kanssa. Etenkin viel mini koirilla korostuu kun ensimmäisenä näkevät varpaat esim putkesta tullessa ja varpaiden kääntyessä myös ohjaajan kroppa kääntyy. Kokeiltiin siis kepeille vientejä putkesta, kun aikaa asettua, eli ensin vapaa ohjaaminen eli itse koiraa vasten ja siitä kääntö kepeille (toimi Genalla molemmista suunnista). Toinen mitä kokeiltiin oli niisto kädellä keppien välistä, se vaan toimii meillä tosi hyvin. Sitten myös blokkausta eli omalla jalalla mennään eteen jolloin oikea väli vain vapaana, sekin meillä toimi. Väärältä puolelta kokeiltiin molemmila käsillä niistoja, Genan kanssa ei ollut väliä kummalla niisti. Sitten yhtä matkaa hypyltä, tässä korostui varpaiden suunta, eli varpaiden osoitettava keppien eteen, eikä keppien suuntaan....kerran juuri käännyin liian aikaseen ja varpaat siinä samalla, joten Gena valitsi väärän välin. Varpaat oikeaan suuntaan, johan meni oikein heti :)

Tiistai päivä olikin hyvin vauhdikas päivä. Juulin hain ensin Helsingistä ja suunnattiin Saloon. Haettiin Juulille sijoitukseen Arttulan Kennelistä BC-narttu Nova :) Aivan ihana koira, olisi kyllä minullekin kelvannut. Aivan mahtava luonne. Kiitos Juulin muistin, tehtiin Kuusjoella pientä ylimääräistä maisema matkailua. Olihan Sirpalla siellä yksi ihana 8 viikkoinen sammari pallerokin, olin ihan myyty. Valitettavasti vain väärää rotua, mutta silti aivan ihana. Reissusta kun kotiuduttiin miulla olikin jo koirien kanssa heti suunta toko treeneihin.

Fannyn kanssa penturyhmä ensin. Haukkumisesta ei vieläkään päästy eroon. Jos ei ole tekemistä, silloin haukutaan. Ja toiset ei saa edelleenkään lähestyä, mutta lähekkäin voidaan kuitenkin treenata. Fanny oli ihan erilainen kuin viimeeksi. Nyt keskittyi ja jaksoi tehdä miun kanssa ihan eri sykkeellä kuin viimeeksi. Katse kontaktia ensi alkuun, siinä kyllä Fanny on ihan super. Tällä kertaa harjoittelussa oli maahanmeno. Enemmän tarvitse käden apua kuin kotona, mutta hienosti siltikin meni. Välillä vain tarjosi saukkoa ja kylkiasentoakin. Pitää olla tarkkana ettei palkkaa niistä. Tein itsenäisesti muutaman lyhyen paikalla olo harjoituksen istuessa, hienosti napero istui aloillaan, vaikka toiset touhusi vieressä. Lopuksi meillä oli luoksetulo, kouluttaja oli hihnassa ja mie kutsuin jonkun matkan päästä. Siinä ei kyllä ollut mitää epäröintiä, neiti tuli sellaista haipakkaa luokse että..

Genan kanssa sitten otettiin ryhmässä ensin luoksepäästävyys. Neiti yllätti minut ja pysyi hienosti perusasennossa koko ajan, eikä edes yrittänyt/ajatellut lähteä kouluttajaa moikkaa. Tietty mie vähän jeesasin Genaa, antamalla koko ajan käskyä, mutta pääasia että saatiin tehtyä noin hienosti. Viimeeksi tarvitsin namia, syötin sitä koko ajan, nyt riitti sanallinen käsky. :) Porukassa otettiin paikkamakuu. Koirat rivissä ja jokainen omaan tahtiin suoritti ja omalla sopivalla matkalla. Gena ei yhtään häiriintynyt muista, hienosti pysyi maassa koko ajan ja nousi sieltä vasta miun käskystä perusasentoon :) JEEEE!! Seuraamista otettiin yksitellen, perusvauhdilla. Gena yritti vähän edistää tällä kertaa. Tehtiin sitten paljon vasemmalle kääntymistä ja vasemmalle pientä ympyrää, saatiin koiraa hereille. Tein sitten itseksee seuraamista ja äänellä ja kädellä vähän avitin aluksi, johan alkoi homma paremmin toimia. :) Lopuksi toko hyppyä, namilauta ja palkka hypyn jälkee seisomisesta, aivan mahtava likka. Voisi seuraavalla kerralla kokeilla ilman namilautaa hyppy Kouluttaja tykästyi Genaan, ihaili Genan kontaktia miuhun.

Päivä ei vielä siihen päättynyt vaan hain Juulin koirineen meille pihalle. Kukaan ei sanonut Novalle yhtään mitää, ei edes Gena vaikka tuli sen reviirille, josta Gena yleensä tarkkana. Ihan kuin Nova olisi aina kuulunut porukkaan. Nova seuraili ensin vierestä muiden touhuja sekä touhusi omiaan, lopuks kaikki viisi leikki samassa kasassa :) Koirat saivat leikkiä tunnin verran yhdessä, kunnes kävin Juulin ja koirat heittää keskustaan kotia. Fanny vähän illalla sitten säikytti kun oli hetken saanut levätä, ontui vas etujalkaa. Oli varmasti omassa leikissään onnistunut venäyttää, hänellä kun oli ihan mahtava leikki muiden koirien kanssa...eli päätöntä vauhtia suuntaan x, sitten muiden luokse, lukkojarrutus ja kun kroppa ei pysynytkään mukana, meni aina kuperkeikalla ympäri....ei siis jäänyt isojen alle missään vaiheessa vaan omia voltteja teki useamman kerran. Jalkaa kopeloin ja mitää paikkaa ei aristanut, liikkeelle lähtö oli aina se vaikein ja kevensi askelta. Päätin katella rauhassa miten lähtee siitä etenee...

Ke aamuna Fanny lähti sängystä tosi vaikean näköisesti, mutta jo aamun aikana meno parani huomattavasti ja päivällä menossa ei enää mitää vikaa. Illalla lähdin Juulin ja koirien kanssa reilun puolentoista tunnin lenkille, Fanny jäi kotia lepäilee jalan kanssa. Illalla jalassa ei näkynyt, ei tuntunut mitää, liike oli normaali. Näin mie uskoinkin siinä käyvän. Kerrankin minulla tuuria mukana :) Fanny sai päivän viettää koti koirana, tehdä mitä halusi sisällä ja ulkona. Illalla kun Genan kanssa tultiin lenkiltä, esittivät yhdessä taas sellaista hippaa että eilisen illan/aamun linkutuksesta ei ollut tietoakaan. :)

Lopuksi kuvia ti illalta meidän pihalta:


BC narttu Arttulan Loistava


On se vaan niin nätti, ja ihan mieletön turkki Novalla


Uudet siskot :)


Fanny kirmaa pihalla ihan fiiliksissä


Taavi ja Hilma selättää Fannya :)


Kuvassa näkyy oikein hyvin Fannyn tekemä voltti vauhdista...ei ihme jos noissa vauhti kuperkeikoissa jalka jää huonosti


Gena katsoo vierestä kun Fanny leikkii Taavin, Hilman ja Novan kanssa, yllättäen leikin keskipisteenä ;)


Ja kaikki viisi samassa kasassa leikkimässä, nyt Hilma alimmaisena :)