Eilen torstaina kiireisen päivän päätteeksi illalla Genan kanssa suunnattiin raunioille. Odotettu peko kurssi alkoi. Kiireisyydellä sitten se kostautui, että Genan nakit jäi ostamatta ja neiti sai tyytyä kuiviin nappuloihin. Rassukka, on siinä äiskä. :(

Meitä oli nyt 6 koirakkoa ja 3 ohjaajaa paikalla, 3 koirakkoa uupui. Yksi oli sellainen joka oli syksyllä ollut kurssilla, muutama kävi viikonloppuna tutustumispäivällä (itse en päässyt), mutta muuten kaikki ensikertalaisia. Huomasi kyllä koirasta oliko hakua tms touhuttu aikaisemmin jo, vai oliko koko homma täysin uutta. Vain yksi koira oli kerrallaan radalla joten ei tullut mitään häiriötä.

Genahan oli hajuista niin kiinnostunut aluksi että meni ringin sisällä nenämaassa ja aluksi välittänyt lainkaan muiden kutsuista namille ja rapsuteltavaksi. Mutta kun kerran joku sai huomion niin neiti tajusi että kannattaa mennä sinne missä kutsutaan niin saa huomiota ja nameja :) Vähän myöhäinen sytytys neidillä, mutta kyllä se lähti sitten lopulta hyvin sujuu.

Sitten otettiin Genan kanssa peräänajoa. Minä pidin koiraa, maalimies härnäsi namilla ja juoksi karkuun/piiloon koiraa kutsuen. Tämä eka oli täysi fiasko. Ekana oli kiinnostunut mihin maalimies lähti, mutta kun annoin käskyn "ukko" ja päästin samalla irti. Gena syöksyi yhden askeleen eteen ja nenä maahan. Sit yritti hajua etsiä ja pyöri miun edessä. Maalimies joutui sit vähän rapisuttelee ja kutsuu ennenkuin Gena tajusi sinne juosta. Genalla myös se ongelma että yrittää lähteä maalimiehen luonta pois miun luokse takasin... Otettiin heti perään toinen, vielä lyhyemmältä matkalta. Nyt ampaisi maalimiehen luokse ok, mutta kävi vain moikkaamassa ja tuli miun luokse, joten maalimies joutui taas houkuttelee neidin sinne.. :(

Sitten muiden koirakkojen vuoroja ja Gena odotteli auton luona. Vielä kerran Genan kanssa otettiin peräänajoa. Samaa maalimiestä käytettiin tarkoituksella. Joka kerta eri kasan taakse meni piiloon. Nyt taas jäi miun luokse ihmettelee kun annoin käskyn, mutta irtaantui lopulta maalimiestä etsii. Kun löysi niin taa yritti tulla minun luokse. Pyrin siihen että jos yritti minuun ottaa kontaktia niin en edes koiraan katsonut... Otettiin heti perään toinen peräänajo piilosta seuraavaan suoraan niin se meni sitten kaikista parhaiten ja Gena pysyi jo maalimiehen luona paremmin.

Mitä tästä opimme... Gena tarvitsee nopeita toistoja perä perään. Nakkeja ensi kerralla ja mietin lelua maalimiehelle avuksi kanssa. Kun rakastaa vetoleikkia köysilelullaan niin sillä ehkä saataisiin maalimiehen luona olo mukavaksi jutuksi eikä hakeutuisi miun luokse niin helpolla. Mutta hauskaa oli, neidille kaikki vielä niin uutta ettei sen käytös nyt ihmettänyt yhtää. Kiva oli katsella toisten touhuja ja lopuksi näki ohjaajien koirien työskentelyä kun etsivät ja ilmoittivat oikeista piiloista ihmisiä. Ja koko kurssi porukka tosi mukavaa, vaihdeltiin ideoita ja kokemuksia. Ikä haarukkakin valtava... 17-reilu 50v... :)

Odotan innolla ensi torstaita :)