Tyttöjen kanssa aloitettu nyt kunnolla treenaaminnen ohjatusti. Maanantaisin nyt parina tulevana viikkona Gena käy pujoittelukurssilla. Haetaan vähän uutta näkemystä ja erilaisia harjoitteita pujottelun vahvistamiseen. Itse erityisesti toivon saavani apuja vas puolen ohjaamiseen joka pahasti hukassa. Viime kesästä asti kiusannut, välillä parempi, välillä taas ei luonnistu ollenkaan. Uskon että miulla se ongelma eriryisesti pääkopan sisällä. Ei muutakun erilaisia apuvälineitä kokeilee ja vas puoli kondikseen, ettei kisoissa olla oik puolen ohjauksen varassa joka toimii hienosti. Eilen ekalla kerralla katsottiin pujoittelua, analysoitiin suoritusta sekä kokeiltiin etupalkkaa. Genalla etupalkka todella vahva, kattoo jos neiti oppisi...sekä lelu että namipurkki veti kyllä koiraa vahvasti eteenpäin, mutta tuli sieltä onnistuneitakin suorituksia. :)

Tänään oli tokon vuoro, Fannykin pääsi mukaan. Fanny pääsi ensin ohjatulle pentu tunnille. Meillä alku meni vähän siihen että Fanny haukku kaikille (neiti selkeästi haukkuu siksi kun epävarma muista) ja miuta ei oikein jaksettu kuunnella. Tilanne kuitenkin parani koko ajan. Aluksi ihan katsekontaktia, koira sai olla missä asennossa vain ja missä vain, kuhan katsoi ohjaajaan. Fanny osaa tämän kyllä, nyt haaste oli vain siinä että sai miuhun keskittyy eikä muihin pentuihin. Koko ajan parani, ja loppu treenistä tarjosi ihan itse katsekontaktia. Toisena harjoitteena meillä oli istuminen. Itse aluksi sohlasin siinä että pyysin koiraa luokseni istumaan, kun riitti vain se että koira istuu kun käsketää, olkoot missä vain. Neitihän istui vaikka kuinka kaukana kun vain annoin käskyn. Viimeinen ohjattu treeni oli nätisti hihnassa kulkeminen. Vähän piti nenän hakeutuu nurmikkoon, mutta ei kiskottu vaan nätisti kulki mukana. Lopuksi kun Fanny alkoi olla treeni moodissa, eli keskittyi miuhun eikä muihin, otin pari paikalla oloo istuen. Rohkeasti kätin paikoilleen istuu, hihna maassa ja pari askelta kauemmas, pieni seis ja palkkaamaan. Tosi hienosti istui jokaisen kerran :)

Genan tokotreenit oli sitten perään. Genan kanssa pitkästä aikaa ohjatuissa treeneissä, jo oli aikakin taas. Ensimmäisenä meillä oli toko hyppy. 3 palikalla ensin yhdessä hypylle menoa, käsky ja palkka kun koira seisoo hypyn takana kohti. Sitten namilankun avulla hyppy käsky (itse sain olla tarkkana etten käsi käskyä antanut), ja sitten hypyn jälkeen palkkaamaan seisomisesta. Hienosti toimi. Ei se olekaan niin kamala liike kuin mie oon ajatellut. Seuraamista eri vauhdeilla, eli hidas, perus, vauhdikas. Gena toimi todella hienosti. Olen niin ylpeä miten Genan seuraaminen kehittynyt, vaikka treenattu tosi vähän viime vuotena. Kaikki temmot menee juuri miun tahtiin, kontakti hieno, käännökset sujuu kaikissa temmoissa. Paikkamakuuta treenattin yhdessä. Gena pysyi hyvin paikoillaan vaikka vaihtelin omaa paikkaani missä seisoin (edessä, sivuille, takaviistossa) sekä muut aiheutti häiriöö vieressä. Sain myös hyviä vinkkejä miten saada Genan sivulle menoa paremmaksi, eli ensin koiran pyörittämistä (takaosa töihin) ja siitä sivulle, näin Gena löysi suoran istumisen heti eikä miun tarvinnu niin auttaa kädellä ollenkaan ja namillakin vain vähän.

Mahtavat treenit eilen ja tänään, tästä jatketaan :)