20.3.2011 suuntasimme aamusta viiden jälkeen Juulin, Genan ja Taavin kanssa kohti Hyvinkää ja HauHaun agility kisoja. Olimme ainuita LAU:n edustajia paikalla. Maksit aloittivat päivän. Juuli ja Taavi suoritti molemmat radat hienosti ilman rata - ja aikavrheitä. :) Genan kanssa päästiin tositoimiin vasta puolen päivän jälkeen. Outoa katsella ekana osa päivästä rauhassa ratoja ja sitten ruveta keskittyy omaan suoritukseen.

Agilityradalla tuomaroi Johanna Nyberg, Rata oli todella mukava. Ei pelkkää juoksemista vain päästä toiseen, vaan koiraa tuli oikeasti ohjata ja miettiä mistä ohjaa mitenkin. Muutamissa kohdissa jos koira sai näkö yhteyden väärälle esteelle - > se oli siinä. Alusta asti ohjasin tosi tarkasti. Kaikkien kontaktien kanssa olin todella tarkkana ettei homma niihin ainakaan kosahda. Muuten ohjasin omaan tasooni nähden hyvin. Tulos 0vp +1.53s. sijoitus 2. Tuomari valitteli että kontakteilla meni liian kauan. Totta, mutta mielummin varmistin ne. Kaikilla kontakteilla Gena kyllä stoppaili. Puomilla ja A:lla katsoi hetken tuomaria, keinulla normaaliin rauhalliseen tyyliin suoritti.

Hypärillä sitten ajatuksena oli että koiran kanssa juostaan minkä jaloista päästään. En ole koskaan noin montaa (4) valssia tehnyt yhdellä radalla. Yleensä tuntuu et moisia välttänyt, kun ajatellut etten mitenkää ehdi. Hyvin kuitenkin ehdin kun ei tarttee enää loppuun asti saattaa esteille niin minullakin on aikaa edetä. Ohjaus meni kuten olin suunnitellut kunnes tultiin viimeisin valssin kohdalle, minun olisi pitänyt ottaa viel yksi askel taemmas ja varmistaa tarkemmin että koira tulee vasempaan käteen. Meinattiin ajautua ohi esteen, mutta sain pelastettua tilanteen. Sydän kurkussa mentin loppuun ja äkkiä tarkistaa tulos. 0-tulos, Luva ja Sert :D Aika ei riittänyt pallille, johtuen varmasti neljänneksi vikan esteen kommelluksesta. Tuomari Mari Walan sanoin: "Kannatti tulla tänne (Hyvinkäälle) asti".

Nyt eikun vain uusia ratoja kohti, Imatra ja 2luokka kutsuu :)

 

Kävimme 13.3 Haminassa HSSK:n epiksissä tekee kaksi rataa (mölli ja 1lk). Radoista ei paljon jäänyt käteen kuin kokemusta. Tuomarin mukaan kaikki kontaktit räiskittiin, mutta minusta kyllä Gena osui pinnoille, etenkin puomin katoin videoilta, ja kyllä minusta osui. 1luokan radalla sijoituttiin toisiksi kuitenkin. Juuli loisti Taavin ja Hilman kanssa radoilla. Pilvi ja Tinka myös tekivät hienot radat.