Hyrr, pakkasta riittää! Onneksi tänään näyttää jo vähän helpottavan, -14C, mutta tuulee kylmästi. Jos se nyt tästä sitten lähtisi laskuun. Olisi koirankin kanssa kivempi touhuta ulkona ja tallillakin isommat otukset pystyisi liikuttaa kunnolla.

Epiksien saralla meillä todella huonoa tuuria liikkeellä. Sekä torstain että perjantain mittelöt peruttiin pakkasten takia. Eilen joo oli se -21 niin ymmärrän, mutta tänään olisi minusta jo ihan hyvin voinut järjestää, kun hallissa kuitenkin olisi ollut, tuulelta suojassa. Ja tottakain sitten nämä molemmat siirrettiin sellaisille päiville että minä olen töissä, murr!!! Tässä on sitten vain tyydyttävä treenaamaan kun kisoihin ei päästä millään. Nyt tiedän jo helmikuussa olevan 3 epikset omalla alueella, enkä mihinkää ole pääsemässä...! Rupeaa jo oikeasti miettimään onko maaliskuussa järkevää lähteä virallisiin kun en saa treenistartteja yhtään alle.. Keppejä treenattu pakkasista huolimatta pari kertaa viikossa, myös tällä viikolla. Ja ne rupee menee ihan ok. Ollaan tällä viikolla keskitytty pujotteluun kahden hypyn välissä ja hyppyjen paikkoi vaihellut, jolloin lähestymistä kepeille eri suunnista ollaan voitu treenata. Yllättävän hyvin neiti hakee sen oikean välin.

Ja sitten, Genan kanssa kokeillaan uutta lajia näin talvella. Eilen hommasin kunnon vetovaljaat tytölle, joustonarun ja itelleni vyön. Tänään sitten käytiin kokeilemassa noin 1km lenkki suksilla. Päätin kokeilla mitä neiti tykkäis KOIRAHIIHDOSTA. Noh, eka kerta on aina eka kerta. Välillä saatiin keskustella kumpi menee ekana ja kumpi tokana. Mutta aina kun neiti meni ekana niin hirveästi kehuja ja opetin käskyä "eteen". Etenkin jos vähänkin veti valjailla niin vielä enemmän kehuja. Alamäet oli Genasta hirveitä, siinä etenkin tyttöö rupes jänskättää ja hakeutu edestä pois, vaikka en päälle ollut menossakaan. Pikku lenkin jälkeen sitten paljon kehuja ja leikitystä. Sekä palkaksi myös pikku lenkki metikössä.

Vauhti ei siis ollut meillä päätä huimaavaa, mutta eiköhän me joskus vielä liikuta vähän kovempaa. Voitte vain kuvitella mikä on lopputulos kun sukset olleet 4-6vuotta autotallissa käyttämättöminä ja yks kaks otan ne sieltä esille...noh luistoa ei ollut lainkaan. Hikihän siinä tuli kun niitä lykki kilsan eteenpäin. Luistelusta voinut edes haaveilla. Teinkin päätöksen että kun alemyynnit alkaa niin tämä ostaa uudet sukset (luistelu) jos vain nyt tuosta hiihdosta neidin kanssa jotain tulee. Vois nimittäin olla hauska harrastus näin talvis aikaa. Kesällä vermeitä voin käyttää juoksuun.

Moinen puraisu kävi kun 19.1.2010 saatiin kaupungilta ilmoitus että ensimmäisen kerran otetaan kokeiluun että koiravaljakoille ja hiihtäjille annetaan latuaikaa yhdeltä ladulta kahtena iltana viikossa. Itse samantien mukana että pitäähän sitä kokeilla. Ja harrastushan ei kato tässä koiran kokoa. Tottakai vauhti ei ole samaa tai vetokyky, mutta ei myö kisata meinata vaan urheilla yhdessä. Kun kävin Imatralta ostaa eilen vermeitä niin myyjä kertoi että viitisen vuotta sitten oli siellä ollut koirahiihtokisat, yksi pari siellä oli ollut mäyräkoira/pyöreämpi tyttö. Ehkä siis emme ole yhtään sen kummoisempi pari ladulla:) Tänään kävimme ihan mettätiellä kokeilee missä ei liikennettä kuin tosi harvoin.Ladulle sitten kun homma edes vähän hanskassa ja sukset luistais.

Että tälläistä tällä kertaa...

 

neiti ei voi ymmärtää miten moiset päällä voisi poserata...ärsyttää..