Tänään viimein koirat pääsivät mukaan tallille. Gena joskus talvella viimeeksi käynyt, sitten oli tällä alueella mahatauti ja kennelyskä epidemiaa, niistä kun päästiin niin tallilla muutamialla hevosialla oli sieni-infektio. Nyt sitten kaikista taudeista päästy eroon ja päiväkin tuntui sopivalta, treenit oli ennen tallille menoa eikä illalle sovittuna mitää joten tallilla ei kiire.

Fanny suuntasi tallilla heti Genan perään tutkimaan paikkoja. Tallin koirat tottakai tuli heti katsomaan tulokkaita. Genan ei enää Lunasta ja Lulusta ole moksiskaan, alkuun vähän katto tarkemmin keitä ovat, mutta sitten taisi muistaa keitä ovat. Fanny tottakai laittoi äänihuulet soimaan kun tulivat liian lähelle. Jostain syystä ahdistuu muiden tullessa liian lähelle, itse kun lähestyy, on ok. Koko ajan vähemmän ja vähemmän reagoi Lunaan ja Luluun. Eniten tässä ihmetyttää se että Fanny nähnyt pienestä pitäen muita koiria, eikä ole huonoja kokemuksia saanut. Luna ja Lulu antoi kuitenkin hienosti tilaa, enemmänkin ihmettelivät "mikä tolle tuli?". Fanny myös otti tuntumaan tarhoihin, kävi lämissä tarhassa tassuttelee. Siel oli kaks vuonista, yks suokki ja yks poni. Fanny ei tainnut niitä tajuta kun seisoivat aloillaan...yks kaks yks vuonis otti askeleen ja Fanny sai huutojuoksu kohtauksen ja poistui tarhasta. xD Sen jälkeen piti vähän hepoille haukkuu ja erityisesti piti vähän käydä komentaa shettiksiä :) Fanny liikkui tallilla varmasti, eikä tarvinnut lopulta Genan turvaa, vaan neidit kulki omia polkujaan. Lantala veti molempia puoleensa, sieltä sit piti hakea ja taisivat tajuta ettei kiitos uudestaan. Tallissa vesarissa oli varsa hoidettavana, Fanny jopa uskalsi lähes viereen mennä. Pitää ottaa koiria mukaan tallille aina kun vain on mahdollista (ei iltatreeni päivinä eikä huonolla kelillä ainakaan), sen verran mukavasti neidit taas osasivat olla. Pitää vain ratsastuksen ajaksi keksiä koirille jokin paikka mihin jättää ne "säilöön" kun en voi olla vahtimassa.



Kävin myös Coudia rapsuttelee laitumella. Toinen oli yhtä halipullaa tänään. Seurasi miuta ja halusi rapsutella. Olivat saaneet tänään isosta laitumesta etulohkon käyttöön kahden perimmäisen lohkon lisäksi. Nyt on hepoilla sapuskaa riittämiin joksikin aikaa, on nimittäin piiitkä laidun. Nyt parina päivänä saanut hakea Coudin perimmästä nurkasta. Tänään kun oli vp hepalla, tottakai oli keskimmäisellä lohkolla päiväunilla. Kun tein lähtöä, hepat lähtivät miun perässä kulkee etulohkolle ja nuorimmat ottivat jopa pari raviaskelta kun tutkivat uutta aluetta joka oli koskematon. Kyllä vaan kesä on mukavaa aikaa eläinten kanssa <3 (ötökäitä ei lasketa). Coudi on myös saanut uuden ystävän laitumella. Kesän ajaksi tallille tullut uusi heppa Pilkku, on selkeästi Coudin kaveri. Vieretyste laitumella nukkuvat/syövät, liikkuvat yhdessä. Coudi näyttää olevan tässä kaveri suhteessa tossun alla oleva, Pilkku näyttää ainakin tällä hetkellä määräävän mihin mennään jne.

Kesä <3


Possujuna tutkii uutta laidun aluetta. Coudin edellä menee uusi ystävä Pilkku.