Helatorstaina suunnattiin Fannyn kanssa Imatralle mätsäriin. Itse aamulla pääsin töistä ja yö oli vähän huonosti nukuttu, mutta ei annettu sen häiritä liikaa. Keli suosi vähän liikaakin kun mentiin hellelukemissa (mm. lappeenrannassa mitattiin yli +26). Mätsäri paikassa ei oikein varjoon päässyt jos halusi pysyä kärryillä missä mennään, Fannya sitten pyrin pitää yhden ison kukkaruukun takana, jossa pieni varjo. Gena sai jäädä kotia, lähdettiin Fannyn kanssa haistelee koira tapahtumaa. Neidille olikin ekana pieni shokki koirien määrä ja haukkumista riitti. Neiti halusi koko ajan itsestään ilmoittaa, mutta koko ajan rauhoittui ja rauhoittui. Keskittyi miuhun kuitenkin hyvin, jos pyysin jotakin tekee, teki sen. Ja parhaiten sillai olikin hiljaa että pidin minussa mielenkiinnon.

Tuomarina pennuilla oli Anu Hongisto. Oikein mukavalta vaikutti, ainut miinus siinä ettei yksittäin esittäessämme antanut aikaa seisottaa koiraa. Juuri kun melkein sait koiran seisoo, käskytti tekee jo muuta. Tämä toistui pari kilpailun aikana joka kerta (ennen yhteistä liike kierrosta, sen jälkeen, pöydälle sekä yksilö esiintymisen jälkeen). Fanny esitti liikkeet oikein kivasti. Ei kiskonut mihinkään, ei välittänyt muista silloin. Pöydällä antoi kopeloida, mutta oli vähän ihmeissään selkeästi siitä mitä nyt tapahtuu. Hampaat antoi katsoa. Kokemus/ikä voitti ja Fanny sai sinisen...kyl ketutti noi seisotus tilanteet kehän jälkeen, mutta katse tulevaan kehään.

Ennen sinistä kehää Fanny alkoi selkeästi rentoutua ja koitti levätä kukkaruukun varjossa. Ääntäkin käytti koko ajan vähemmän ja vähemmän. Vähän varoi jos vieras koira yritti turhan lähelle tulla, etenkin jos yllätti. Sinisessä kehässä sitten meitä olikin jonkin verran ja lähekkäin saatiin olla. Fanny ei silloin muista välittänytkään. Nyt sitten tuomari antoi viimein seisottaa koiria. Liikkeet esitettiin kahdessa ryhmässä. Kyllä siinä jännitti kun porukkaa karsittiin ja ihme oli suuri kun oltiinkin 4 viimeisen joukossa. Lopulta sijoitus oli SIN4, mikä ylitti täysin miun odotukset. Tuomarilta sain kommenttia: Esitän kauniisti koiraa, koira liikkuu kivasti, seisomista tulisi harjoitella (juh, kyllä, mutta antaisit edes aikaa esittää sen). Mahtava reissu, Fanny ylitti kaikki miun odotukset tuloksellaan ensimmäisestä kehästään. Misseily ura aloitettu.

Tänään (18.5) mentiin tyttöjen kanssa agilityhallille treenailee. Gena sai jatkaa kontakti ja pujoitteluharjoituksia. Pelkkää puomia ja A:ta, vauhtia&vauhtia, itse juoksin minkä jaloista ehdin enkä jääny viereen kyttää mitä kontakteil teki. A:lla apuna namialusta kahden jalan päässä ja näytti toimivan hienosti. Pujoittelussa etenkin vas puolta treenattiin, siis mie treenasin (iloisuutta/luottoa). Ekana kahta ohjuria ja lopulta mentiin yhdella hyvin tuloksin. Oikealla puolella kokeilin myös äänetöntä ohjausta ja toimi :)

Fannyn kanssa ensin putki treeniä. Mutka putki olikin yllättäen Fannysta ihan outo...aloitettiin suorasta ja parilla toistolla oltiin mutka putkessa takaisin ja hienosti meni :) Pitäisi käydä useammin treenaa ettei asiat unohdu Fannylta. Toisena asiana tehtiin hyppyä, ekana luoksetuloa, sitten lähetystä ja lopulta vieressä juoksemalla. Kokeiltiin lopulta kahta hyppyä joissa oli 4 jalan väli. Ohjasin vierestä ja hienosti neiti meni. Ei mitää epäröintiä tai vilkuilua, suoraan menoa namialustalle. :) Mahti likka :)

Illalla vielä tyttöjen kanssa piha tottista. Fannyn kanssa perusasennon opettelua, istuu hyvällä katsekontaktilla kyllä vieressä, mutta oikeaan kohtaan asettuminen tarvitsee vielä hiomista paljon. Otettiin myös istumista ja makaamista käskystä. Makuuta ei olla aikoihin otettu ja sen huomasi, alkuun oli vähän ulapalla. Pari kertaa kädellä avustin ja sen jälkeen meni huomattavasti paremmin käskystä. Otettin muutama luoksetulo, en ottanut siihen sivulle menoa. Näppärästi hyvällä vauhdilla tuli luokse. Istuen pari paikalla oloa lyhyellä matkalla. Huomasin että olen tehnyt yhden virheen Fannyn kanssa, palkannut vain oik kädellä. Nyt kun yritin perusasennossa ohjata/palkata vas kädellä, ei tajunnut yhtää sitä seurata vaikka namia siinä oli, tuijotti vain oik puoltani. Ei auttanut kuin pienistä asioista aloittaa vas käden palkkaus ja lopulta seurasi vas kättäni. Fanny saikin sitten siirtyä sisälle arestiin kun ei osannut hiljaa odottaa puussa kiinni kun Genan vuoro oli treenata. Sitä räkytystä en jaksanut kuunnella eikä miun hiljaa käskyä kuunnellut kuin sekunnin pari ja taas räkytettiin...naapureitakin ajateltava. Genan kanssa perusasentoa hiottiin saaduilla neuvoilla ja kyllä toimi. Hienoa istumista kontaktin kera. Otettiin paikkamakuuta, seisoin taas eri etäisyyksillä sekä eri paikoissa (edessä, siuvulla , takana). Gena jopa nyt pysynyt makuullaan vaikka tullut viereen, kun ennen tuppasi aina nousee istuu just vähän liian aikasee. Nyt jopa saa treenata sitä että nousee istumaan käskystä kun makuulle jää mielellään. Luoksetuloa ja perusasentoon menoa, toimi paljon paljon paremmin sivulle tulo kuin ennen. Luoksetulossa ei ongelmia. Seuraamista 3 eri vauhdissa, vähän tuntui pihan upottava sammal/nurmi häiritsevän, ei ihan parasta seuraamista ollut. HItaassa ja nopeassa parempi, perusvauhdissa sai olla tarkin.