Oman seuran epikset tuli mukavasti Mikkelin kisojen jälkeen pian. Olin todella treenin tarpeessa, kun Mikkelissa ohjaus oli ihan hukassa. Nyt tavoitteena oli molemmilla radoilla ohjata koiraa kunnolla ja saada se kuntoon, tuloksista ei väliä. Mölliradalle kisan ulkopuolisina miettii perus ohjauskuvioita.

Möllirata oli ihanan suoraviivainen, pöytäkin oli eksynyt radalle :) Radan alusta asti sain ohjaukseni toimimaan. Ehdin toteuttaa kaikki ohjauskuvioni mitä olin suunnitellut. Genallakin oli taas oma vauhti päällä kun oltiin hallissa ja viileämpi keli. Yksi stoppi koettiin ennen putkea kun Gena sai nenäänsä hajun, onneksi sain tsempattua Genan liikkeelle eikä saatu kieltoa putkelle. Putkesta kunnon haltuunotto ja neiti loikkasi ja pysyi hienosti pöydällä. Ainut virhe tehtiin puomilla. Harmittava kontakti virhe joka oli niin hilkulla.. Saakutin kontaktit.

Kilpailuluokassa olikin sitten jo miettimistä. Lähdöstä kaksi hyppyä ja putken suulta käännös renkaalle eli itse sait seisoa putken suun edessä ja ohjata koiran pois putkelta.. Onneksi Gena ei ilmeisesti edes moista harkinnut. Kaikki kolme kontakti estettä otettiin nyt huolella ja ne mentiin puhtaasti. Jesh!! Kepit tuotti taas pään vaivaa, tottakai se hajukohta oli nyt keppien kohdalla ja Gena lähti sitä tutkii ja jätti kepit kesken. Sit hirveä tsemppaus toisella yrityksellä ja se onnistui. Putkelta valitettava kielto kun ei kuullut mihin olin menossa niin käntyi putkessa ympäri ja tuli pois.

Eli täysin puhtaita ratoja ei tullut, mutta miehän sanoin että olen tyytyväinen tulokseen kuin tulokseen jos ohjaus toimisi. Ja se TOIMI!!! Todella tyytyväinen omaan panokseeni radalla.

Kävin keskiviikkona vetää omat treenit hallilla. Ekana puolituntia agia hallissa. Keppejä ja kontakteja, sekä välistä vetoja kolmen hypyn kanssa. Kepit oli edelleen haju kohdassa ja kerran yritti haistella mutta kunnon kielto/ärähdys sai Genan kuuntelee viimein ja kepit rupesi sujuu kuten ne sujui ennen Mikkelin reissua. Kontakteja tehtiin oikein urakalla..Tehtiin ympyrää jossa hyppy, A, putki ja puomi. Sitä juostiin eri suuntiin. Teho treeniä ja johan rupesi toimii. Lopulta otti kontaktin ihan vain että itse jarrutin omaa vauhtiani ja jäi odottaa kun aluksi sai karjasta odota ja laittaa käden eteen melkein että varmasti tulisi alas asti. Treenit meni ihan nappiin.

Sitten lenkki väliin ja ulkokentälle tekee pientä tokotreeniä. Olisi tiedoss kesäkuussa mahdollisesti möllitoko kisat Lappeerannassa ja vois mennä ALO kokeilee sinne, jos joskus uskaltaisi virallisii, jos edes yrittäisi saada joskus TK1.. Luoksetuloa, seuraamista ja paikallaoloa. Toimivat oikein hyvin. Seuraminen tarvitse aluksi pientä hiomista, mutta lopulta sekin meni ilman namin apua. Perusasennon kanssa saadaan tehdä viel töitä. Tahtoisi jäädä liian kauas ja makuu on kivempi ku istuminen (tainnut agista jäädä kun jätän aina makuulle lähtöön). Mutta uskon että eniten tekemistä on liikkeestä seis ja seisoo jne. Treeniä vain ja kokeilee rohkeasti :)