Genan kanssa suunnattin tänään Ruokolahdelle Wuoksen järjestämiin agility kisoihin. Tarkoituksena oli mennä kolme kakkosenluokan rataa. Ensimmäiset kisat sairasloman jälkeen, missä menemme kolme rataa. Tuomarina jokaisella radalla oli Anne Viitanen.

Keli ei ollut täysin suotuisi. Kisapaikalle saavuttaessa alkoi samantien satamaan ja kun ensimmäiselle radalle (hypärille) pääsimme, sade oli onneksi lakannut. Gena oli aivan mahtava ohjattava. Sopivasti liikkui eteen, mie ehdn hyvin tehdä valitsemani ohjauskuviot. Radalla oli muutama kohta joissa sai olla tarkkana, mutta niistä selvittiin hienosti. Valitettavasti radan toiseksi viimeisellä esteellä kohtasimme suuren ongelman Genan mielestä. Rengas! Rengas joka ei ole koskaan kisoissa tuottanut ongelmaa (eikä ollut minusta mitenkää ihmeellinen), tuotti nyt 3 kieltoa (Gena haki ohi koko esteestä). Harmitti todella kun niin mahtava rata siihen asti... Tehtiin rengas sitten ennenkuin poistuimme. Noh minejä oli hypärillä 2, ja molemmat otti hyllyn.

Toinen rata olikin sitten agilityrata ja ennen radalle pääsyä vettä tuli taas oikein kaatamalla. Meidän vuoron aikana sitten maa lainehti vedestä ja tihutti vielä. Kuulin myös ukkosen jytisevän. Lähtökohdat ei siis olleet hyvät... Rengas tehtiin puhtaasti. Gena oli ihan perässä vedettävä, ei yhtään tykännyt kurassa juoksemisesta.. :/ A esteellä tömähti jotenkin ylösmennessä esteeseen (edellinen kisaaja näki), vauhti sitten tyssäsi ja pito A:lla tosi huono. Liukastui? Noh selvitti A:n kuitenkin sisulla, mutta kepeillä otettiin sisäänmenosta 5. Yliaikaa ropisi reilusti +17.08s (hävettävää), mutta osallistujia vain 3 ja sijoituttiin tuloksella 2:ksi.

Kolmannella radalla sitten aurinko paistoi ja maa oli kuivunut. Gena oli aivan fiiliksissä ja oli taas radalla iloinen itsensä, jota oli ilo ohjata. Kunnes tultiin radan puolen välin paremmalle puolelle. Oltin siihen asti saatu puhdas rata. Kepit! Otettiin niistä virhepisteitä ja kieltoja siihen malliin, että päätin keskeyttää. Jotenkin neiti ei yhtään osannut niihin keskittyä, meni ihan miten tykkäs. Joko roiski aloituksen tai sit jätti reilusti keppei välistä.

Harmittaa sikana kun hyvät radat meni hyllyiksi ja perse radalta tuli tulos... Noh, hyllyradoista jäi kuitenkin paljon hyvää käteen. Ja kokemuksia tuli paljon. Kontakteja ei roiskittu yhtään :D

Kuvista kiitos Anne Lind :)