Maanantaina käytiin agi treeneissä Genan kanssa. Taisi vielä vähän väsy painaa neitiä juhannuksen jälkeen kun selvästi paras terä oli neidistä hävöksissä. Pituus este oli neidistä ihan tyhmä tänään, kuka hullu nyt lämpimänä päivänä rupeaa sellaista loikkii. A-este oli nyt viimeisenä uutena tuttavuutena, ekalle kontaktille kun vain saatiin nousemaan, sitten neiti ei ollut moksiskaan. Jostain syystä tuttu ja varma puomi oli tänään Genasta ihan tyhmä juttu myös. Mutta normi hypyt, putket ja keinu oli taas hauskoja.

Peko kurssi on nyt sitten loppu. Mutta treenit jatkuvat edelleen. Kurssilaisten kanssa pantiin omat treenit pystyyn tiistaina ja päätettiin nähdä joka tiistai raunioilla elokuuhun asti kunnes normitreenit jatkuvat kaikkien peko- jaostollisten kanssa. Hauskaa oli treenata, oma haasteensa oli, ettei meillä ollut kouluttajaa enää vaan nyt itse vastaamme koiramme kouluttamisesta. Itse pitää miettiä tehtävät jotka sitten yhdessä toteutetaan. Totta kai muilta saa pyytää ideoita jne. Haastava keli oli, todella kuuma ja ilma lähes seisoi, joten tuulesta ei ollut apua. Mutta hyviä etsintöjä Gena teki. Genan haukkuminen on vahvistunut kamalasti ja neidin haukku on todella napakkaa ja kantautuu pitkälle.

Treeneistä suunnattiin Juulin ja Taavin kanssa päiväksi Ruokolahdelle meidän mökille. Voi sitä koirien iloa kun pääsivät yhdessä peuhaamaan metsään ja rannalle. Taavi parka oli ekaa kertaa yötä pois kotoa ja sen kyllä huomasi kun yöllä kävimme nukkumaan. Gena meni sängyn alle nukkumaan ja Taavi käveli ympäri mökkiä levottomasti muutaman kerran ja ääntä pitävä jääkaappi sai myös pojan haukkumaan. Hassu. Aamuyöstä viiden kuuden aikaan saatiin herätys kun kaksikko rupesi leikkimään yhdessä tuvassa. Pari käskyä ja molemmat menivät takaisin nukkumaan.

Päivä oli todella lämmin ja lähes tuuleton. Vietimme aikaa laiturilla veden äärellä. Koirat leikkivät ja lepäilivät. Saimaa tuntui todella lämpimältä, varmasti lähenteli jo 20, ellei jo ollutkin. Saatiin Juulin kanssa idea touhuta vedessä koirien kanssa. Taaville vesi oli ihan uutta (suihkua ei lasketa nyt) ja Gena tähän asti karttanut. Mutta jostain syystä kunnon kehuminen, palkitseminen saivat kaksikon järveen ja Genakin ui omasta tahdostaan. Neiti jopa tuli juoksu jalkaan veteen kun sitä kutsui järvestä, kerran jopa loikkasi oikein. Ei tainnut vesi olla enää niin hirveää kuin ennen. Tässäkin auttoi vain oikea aikainen palkitseminen ja kehut, eikä tarvinnut lainkaan painostaa niin Gena tuli itse. Ainoastaan silloin kun tassut rupesi irtoamaan pohjasta Gena halusi aina kääntyä ympäri, mutta jäi sitten odottelee matalampaan veteen.

Oli taas oikein mukava reissu koirien kanssa, ja uutta suunnitteilla ensi viikolle jos vain kelit sen sallii. Treenejä myös tiedossa, ja ilmeisesti tämä ihana helle jatkuu edelleen.