Lauantaina suunnattiin Genan ja Antin kanssa Suomenniemelle anopin ja apin mökille. Gena oli tohkeissaan, kun pääsi mökkeilee. Raasu oli vain hämillään ensin, etsi koko mökin läpi pariin otteeseen ja etsi Azaa. Luuli, että Aza oli piilossa tietenkin, mutta lopulta luopui ja totesi, ettei Azaa löytynyt. Käytiin Azan haudalla pyörähtää, mutta eihän Gena siitä mitään ymmärtänyt. Ukkonenkin vieraili meidän tykönä. Neiti kävi usein veden rajassa ja vaikka itse kävin uimassa, ei neiti mukaan tullut. Oli taas hämillään saunomisesta, kuuma paikka Genasta viihtyä, mutta ei ollut kivaa olla ulkonakaan kun äiskä saunassa. Oli kyllä ihana käydä rentoutuu luonnon keskellä.

Maanantaina oli Genan toiset agitreenit. Neiti oli todella tohkeissaan kun päästiin hallille. Tällä kertaa treenattiin hallissa koska kaksi ryhmää treenaa kerralla ja vuorotellaan viikoin kummat sisällä ja kummat ulkona. Nyt oli minit sisällä ja medit ulkona. Pöydän avulla puomi oli tällä kertaa korotettu, Gena painoi menemään pöydälle ja siitä puomille oikein vauhdilla. Kontaktille ei vaan oikein meinannut jäädä odottelee vaan astui pois kun nenän sai namialustalle. Hypyt toimi jo ihan kivasti, nyt ei perään tullut kiertämään. Oli myös pitkä suora putki treenauksessa mukana. Ei pelota Genaa lainkaan mennä, vaikka en olisi vastassa/näkyisi suulla, kun lähtee putkeen. Viimeksi oli puolet kepeistä, nyt koko pötkö. Ei tarvinnut kuin vain päästä ekan kepin ohi sisälle niin meni hyvin itsenäisesti kepit läpi, verkot edelleen käytössä. Uutena meillä oli rengas, ja Genasta se oli aivan tyhmä juttu. Kun alikin pääsee niin miksi mennä renkaasta. Oli sit mentävä niin että ohjaaja piti ja mie annoin käskyn jolloin namin avulla ohjasin renkaasta läpi. Viimeinen kokeilu meni jo niin et renkaan ihan edessä nami ja käskystä loikkasi eikä hakenut ali menoa. :)

Tiistaina hyvin pitkästä aikaa pääsin ohjatulle toko tunnille. Viimeksi päästiin 5.4 ja sitten olikin pääsiäistauko ja sen jälkeen osunut kaikkea mahdollista tuntien kohdille ettei olla päästy. Treenit olivat ulkokentällä. Hyppyä pääsin Genan kanssa treenaa ensimmäisen kerran. Gena odotti niin minulta palkkaa että rupesi hypyssä jo kääntymään minua kohden joten osui esteeseen, tehtiin sitten kuten agissa, nami esteen taakse ja sinnehän neiti sitten ampaisikin kuin vanha tekijä. Treenattiin myös seisomista, paikkamakuuta, seuraamista ja luoksetuloa. Seisomisessa neiti oli varma et nyt piti poseerata :) Luoksetulossa neiti oli mahtava, viime viikolla treenattu käsky tänne+sivulle toimi kuin unelma. Gena saikin tänään ohjaajalta isoa kiitosta, on kuulemma todella lupaava tokokoira, innokas, miellyttävä ja vaikuttaa helpolta kouluttaa kun niin suuri miellyttämisen halu ja mahtava kontakti. Yllätyin iloisesti jo tuosta palautteesta mutta eniten yllätti se että meidän pitäisi siirtyä vika ryhmään (edistyneet/kilpailevat) treenaamaan. Oli pieni shokki kun viimeksi puolitoista kuukautta sitten edellinen ohjattu toko tunti ollut.

Haettiin sitten Taavi ja Juuli kyytiin ja suunnattiin koirapuistoon puoleksitoista tunniksi. Voi taas sitä riemua. Genakin oppi (ainakin tänää toimi) kepin noutamisen, kotona kyllä leluja noutaa mutta ulkona jää aina keppiä jäystää jos sille heittää. Nyt ihme toi minulle aina uudestaan heitettäväksi.  Ketään erityistä leikkikaveria ei tänään ollut, tuntui välillä vähän leikkiä monenkin kanssa silloin tällöin. Välillä seuraili minun vieressä muiden touhuja.

Tänään käytiin Raunioryhmän kanssa pitämässä toko&ketteryys päivä. Gena sai paljon kehuja ohjaajalta seuraamisesta ja neidin hienosta kontaktista. Paikallaolo ja luoksetulo toimi tänään myös hyvin. Saatiin kiva idea istu, maahan, seiso – leikistä. Katsotaan jos sillä saataisiin iskostumaan käskyt mukavammiksi neidille. Ja neiti vastaisi nopeammin. Tuppaa välillä reagoimaan hitaasti, vaikka kyllä tottelee, mutta viiveellä tai laiskan oloisesti. Saataisiin vähän topakkuutta. Ketteryydessä oli keinua, putkea ja tikapuita. Keinu oli meille ihan uusi juttu, joten avustaja laski keinua pikku hiljaa, ettei se päässyt rämähtämään. Neiti suhtautui leppoisasti, ei ollut moksiskaan. Putki oli erilainen kun agissa, tällainen mitä rakennuksissa tai tietöissä käytetään. Gena vähän empi joten ekana minä olin vastassa ja sitten ohjaaja, jolloin toimi hienosti. Tikapuut olikin neidille pieni haaste. Ohjaaja ”kannatteli” ja minä houkuttelin. Neiti ei epäröinyt liikkua tikapuilla, mutta takajalat eivät oikein meinanneet aina löytää paikkaa mihin astua. Toisella kerralla jo puolen välin jälkeen takasetkin löysivät askelmat. :) Lopuksi tehtiin laukaisu harjoitus. Tehtiin seuraamisharjoitusta kaikki yhdessä ja ohjaaja vähän kauempana ampui aseella muutamia laukauksia. Oli vain niin tuulista, että paras terä äänestä jäi kuulematta, mutta se mitä kuului, Gena ei ollut moksiskaan.  Huomenna valitettavasti itse rauniotreenit jäävät väliin, kun olen töissä. :(