5.11 Lauantaina Emilia Rainetoja tuli kouluttamaan seuralaisiamme. Genan kanssa pääsimme mukaan. Pitkästä aikaan Genan kanssa käytiin koulutuksessa, edellisestä jo muutamia kuukausia. Emmi oli aamulla eksynyt ja päivä oli vähän myöhässä. Viimeiset ryhmät tutustuivat yhdessä rataan ja lopulta minä olinkin Genan kanssa viimeinen treenaaja kun muilla tuntui olevan kiire tai seuraavana päivän kisat. Gena parka joutui sitten istumaan autossa kolmisen tuntia, kahdet lämmittelyt kävin Genan kanssa heittää.

 

Kuvasta valkoiset palpurat kuvaavat minun ja Genan treeniä. Gena olikin sitten hyvin outo aluksi. Ekana ei halunnut pysyä paikoillaan lähdössä ja ensimmäinen ratasuoritus meni ihan hirveäksi. Taisteltiin rata läpi, mutta Gena meni niskavillat pytyssä nenämaassa hipsutellen...mikään ohjaus ei todellakaan toiminut kun Genaan ei saanut mitää kontaktia. Herättelin Genaa uudestaan leikin avulla ja ruvettiin ottaa rataa pätkissä. 2 ottaa koira päällejuoksulla mukaan, 3 takaa ja persjätöllä mukaan. 6 kuljetus 5 hypyltä tehden pakkovalssi. 7 jälkeen persjättö. 11 hypyltä putken puolelta mukaan kepeille. 17 hypyllä ennakoiva käännös tiukasti 18 putkelle. 20 putkelle vienti ja "odottamaa" 21 hypyn taakse josta koira mukaan. 24 hypyn jälkeen persjättö.

Lopulta sain radan suoritettua minulle ja Genalle parhaiten sopivilla ohjauksilla. Kerran treenin keskellä alkoi taas haistella niskakarvat pystyssä, mutta sain leikin varjolla takaisin työskentelee. En tajua miksi teki moista, ei ole ennen kotihallissa moista tehnyt, eikä kisoissakaan vuoteen. Emmikin kyseli että onko normaalia, että tarvitaanko siihen apua, mutta jätettiin asia sikseen kun sain leikinvarjolla mukaan. Olen etenkin 10 ensimmäisen esteen suoritukseen erityisen tyytyväinen, sain ne niin sujuvasti menemään, vaikka ensin olin valmis luovuttamaan rataantutustuessani. Lopulta koko rata meni kivasti ja sain koulutuksesta paljon irti, vaikka Gena aluksi olikin hankala.