Mahtava viikko takana. Koko perhe nauttii täysin rinnoin kesälomasta yhdessä. Maanantaina lähdettiin Simpeleelle vaikka keli ei meitä suosinut. Antin suvulla on siellä mökki ja siellä oli helsingistä sukulaisia lomaileee. Sinne siis syömään, turisee ja saunomaan. Sitä ei edes vesisade voinut häiritä. Antin veljen kihlattu oli myös puoli vuotiaan poikansa kanssa mukana. Elmo on kyllä todella ihastuttava. Genakin aluksi ihmetteli mitä ne taas siellä yläilmoissa kantelee oikeen kun tuollaisia ääniä päästelee, mutta kun pääsi haistelee ja vähän tutkii, niin siihen jäi se ihmettely ja Elmo sai olla ihan rauhassa.

Simpeleen mökillä


K
ävimme ihmisvoimin Haukkavuorelle kiipeämässä samalla reissulla. Genan jätin Elmon kanssa mökille hoitoon, koska vuorella tavattu kyitä jonkun verran. En viitsinyt riskeerata vaikka vettä tulikin. Haukkavuori sijaitsee Simpeleellä Sarajärvellä. Korkeutta löytyy järven pinnasta 79m ja merenpinnasta 172m. Kyllä siellä rupesi huimaa jos alas katsoi, etenkin kun omaan korkeanpaikan kammoa. Autolla pääsi suht lähelle huippua. Kavuta sai luontopolkuja pitkin melkein kilometrin. Harmi kun satoi niin ei sillai osannut luonnosta nauttia. Mahtava reissu joka otettava uudestaan paremmalla kelillä.

Haukkavuori


Juhannuskin oli ja meni jo. Torstaina suunnattiin Suomenniemelle mökkeilee. Syötiin hyvin ja saunottiin. Sekä nautittiin aivan mahtavasta kesäkelistä. Uimassakin käytiin (Gena tyytyi komentamaan laiturilla) vaikka vesi vain 17,5C. Ei tuntunu niin kylmältä kun pintavesi oli lämmin. Huone jossa nukuttiin oli sen verran pieni että Gena ei oikein tuntunut siinä viihtyvän. Antoi nukkua vähän huonosti. Kävi vähän väliä kyselee että joko noustaisiin ylös. Mutta sain edes vähän unta otettua, ihme kyllä olo virkeä kun nousin. Positiivista oli ettei Gena varoitushaukahduntaa harrastellut tai murissut kun muita käveli mökissä. Siitä ainakin tältä erää päässyt ohi, tai sit oli sen verran tuttu paikka ettei välittänyt. Suomenniemeltä puoliltapäivin lähdimme kohti Savitaipaletta ja siellä suuntasimme kaupan kautta Pöksänlahteen jossa ollaan jo useampi juhannus vietty isolla kaveriporukalla.

Suomenniemellä

Hienot pe, la ja su päivät vietimme pöksässä. Meitä oli varmaan lähes 30 henkeä. Saunottiin, syötiin, juotiin ja puhuttiin mitä sylki suuhun toi. Vettä oli luvattu perjantai päivälle, mutta aurinko meitä helli koko päivän ja lämmin oli. Vettä tuli ehkä 5 pisaraa. Lauantaina ukkonen jyrisi taivaanrannassa ja ajateltiin että saadaan ukkonen, mutta se ei tullut järven selän yli joten säästyimme siltä. Genalla oli useampi kaveri seurana, jostain syystä vain Gena silti viihtyi enemmän itekseen tai ihmisten seurassa. Mukana oli 7 koiraa:


Gena itse

Genan vanha tuttu 6v Akin

Lara 3v AmerikanBuldoggi, Genan mielestä liian innokas joten Gena pysytteli etäämpänä

Sitten Rändy Bokseri, joka välillä jäähyili hihnassa

Roki sheltti oli ihan uusi tuttavuus, asiallinen mies

Ja sitten joukon rasavillit. 1,5v Ansa seropi joka tuttu jo viime juhannuksesta ja sitten aivan ihanan söpö 0,5v Zorro Espanjanvesikoira

Gena tuntui pitävän turhankin tarkkaa silmää/nenää siitä missä oli ruokaa. Jos joku jätti hetkeksikään ruokaa nenän korkeudelle ilman valvontaa, ruoka hävisi parempiin suihin. Ihan mahdoton tapaus vaikka ruokin ihan normaalisti neitiä kuten kotonakin. Ei kyllä kuolisi nälkään jos luonnossa eläisi. Ihme kyky löytää ruokaa. Vaikka lämmin oli niin ei tuo rassukka ymmärrä mennä uimaan, joten oli taas toista vähän jäähyteltävä laittamalla uimaan. Virtaa riitti perjantaina, mutta lauantai iltana rupesi jo vauhti vähän hiipumaan ja yöllä unikin maistui. Ja vaikka muut koirat talossa haukkui aamusin/öisin niin Gena ei heidän huutoon liittynyt, vaan tuli minulta kysymään että "joko mentäisiin, kun tuolla jo muutkin mekastaa".

Ukkostaivas

Ihmekkös että tälläinen ruoka maistuu


Nyt lepäillään tämä sunnuntai ja huomenna matka omalle mökille puolilta päivin. Lähden kaverini Juulin kanssa ja tottakain Gena ja sammarit lähtevät matkaan pariksi päiväksi.