Vielä tammikuussakaan en uskonut tämän päivän koittavan, en etenkään näin nopeasti. Haaveena se häämötti jossain kaukaisuudessa, en uskaltanut liikaa toivoa. Nyt kuitenkin 5.3.11 lauantaina se tapahtui kotikisoissa. Gena palasi itse asiaan ja starttasi kahdella radalla. Kolme rataa oli tarjolla, mutta vain kahdelle Genan ilmoitin. Ei liikaa kerrallaan. Gena oli koko viikon treeneissä todella innokas ja torstain kenraalissa, räiski kontaktit menemään miten sattuu ja odotin kauhulla agilityrataa...

Ensimmäisenä starttasimme agilityradalle. Olo oli hyvin outo, jännittynyt, mutta samalla iloisen helpottunut. Unohdin jopa radan keskenkaiken radalla, ihme kyllä tajusin radan tarpeeksi nopeasti ja onnistuin pelastamaan meidät maaliin ihanneajassa ja ilman ratavirheitä. Kontaktit meni puhtaasti ja rauhassa!!!!!! JESS!! Vaikka kepeille ajauduttiin väärälle puolelle radan unohduksen takia, sain klaarattua tilanteen onnistuneesti. Tokavikaesteellä vauhti stoppasi, muuten mahtava rata. 0-tulos ja LUVA tuli ja sij3!!!

Hypärille lähdettiin sitten vielä oudommalla fiiliksellä. Eka ja pelottavin startti oli takana, olo oli vähän tyhjä. Ja jotenkin sitä myös mietti, että voisiko olla mahdollista että me voitaisiin heti muka nousta luokassa ylöspäin paluu kisoissa. Hypärillä emme tehneet mitään erityisiä virheitä. Gena kulki vähän hitaammin. Ilmeisesti olin liikaa lämmitellyt ja riehuttanut ennen ratoja. Pakko kuitenkin moinen aina muistaa, koska muuten homma voi räjähtää Genan kanssa käsiin jos liian patoutunut.  0 virhepistettä tuli radalta, mutta 1.91sekuntia yliaikaa, sij3...Niin lähellä, mutta silti kaukana.

Olen niin onnellinen tästä viikonlopusta, josta haaveilin, mutta aina ei uskoa ollut että se koittaisi. Gena kuitenkin näytti minulle, että aina pitää uskoa ja toivoa,  mitä vain voi tapahtua (hyvässä sekä pahassa). Teimme kuitenkin aivan mahtavan paluun radoille ja tästä on hienoa jatkaa uutta uraamme :)

(c)Hannele Ylänen


Sunnuntai iltana saimme kotiimme kivoja vieraita. Terhi ja Lana tulivat vierailulle ja vihtyivät useamman tunnin turinoimassa. Lana leikki innoissaan Genan leluilla, mutta itse neidit eivät leikkimaan ryhtyneet. Tutkivat kyllä toisiaan kiinnostuneesti ja Gena yritti innostaa leikkiin, mutta ei saanut vastakaikua. Lana ja Terhi myös tykittivät tänään (6.3) kisoissa niin mainiosti, että ovat nyt sekä agility- että hyppyvalioita.!!! Paljon Paljon Onnea, on siinä hieno parivaljakko!!!