Tänään kisattiin Genan sekä Juulin & Taavin kanssa Mikkelissä MAH:n kisoissa, Marja Lahikaisen radoilla. Oli jotenkin outoa, kun aamulla oli aikaa touhuta vaikka mitä kun lähdettin vasta puolenpäivän aikaan ajamaan Mikkeliin. Siellä saatiinkin heti kuulla hienoja uutisia kun LAU:laiset oli jyränneet. 5 oli saanut SERTin kakkosiin ja useampi LUVAn. Siinä oli sitten kakkosilla työ laittaa paremmaksi ja pitää LAU henkeä yllä :) Genan kanssa startattiin radoille toisena kun luokkanousija meni ennen meitä. Oli jotenkin outo kisata, kun minulla ei ollut sitä tyypillistä jännitystä/panikointia mikä minulla on yleensä. Olinkohan itse ollenkaan kisa vireessä?? Gena nimittäin ei ollut. Joka rataa ennen oli vireessä ja teki kanssani hommia mielellään, radalle kun päästiin niin haahuili/haaveili/laahusti. Oli ihan perässä vedettävä, monesti kävi niin että radasta 5-8 estettä meni haahuillessa, sitten rupesi koira käynnistyy edes pikkasen. Toivotonta menoa.

Hyppyrata meillä oli ensin, ajattelin että nyt revitellään, kun keli tuulinen ja pilvinen, ei kuumasta tietoakaan. Noh, koira yllätti ja olikin mato. Kepeille viennissä itse tyrkkäsin tokaan väliin, siitä putkeen ja yks kaks koira olikin samasta suusta ulkona mistä vasta meni sisään. Noh eikun uudestaan kun sain koiran huomion maasta itseeni. Sitten alkoi koira liikkua vähän edes paremmin, mutta itse tein virheen 7 renkaan 8 hypyn kanssa joiden väliin piti tulla välistäveto...noh koira kun oli hidas, niin itse liikuin liian nopeasti ja käänsin tyrkäten sen 8 hypyn taakse joten hylly tuli. Loppuun asti mentiinkin sit puhtaasti. Seuraava koira radalla sitten kävikin syömässä sen herkun joka Genan nenään oli käynyt putkella.Gena ei sitä vaan löytänyt.

Agiradalla Gena edelleen hidas, vauhti yltyi edes hitusen mitä pidemmälle edetteen. Radalta ei tullut virhepisteitä, oma ohjaaminen toimi paremmin, mutta koira oli hidas eikä käännökset ollut sähäköitä joten yliaikaa sateli 8.26....eikä sillä palkinnoille todellakaan päästy. Vikalla radalla sitten lähdin koiran kanssa yhtä matkaa jos se auttaisi, mutta ei se tuntunut sen enempää auttavan vauhdin kanssa. Pituudella ihmeellinen 5, ilmeisesti vauhti niin hidas et palikoihin kolis... :/ Kepit stoppasi kun katse/nenä kiinnitty johonkin, onneksi sain homman kasaan vielä siitä ja loppu rata mentiin oikein mukavasti vauhtiin nähden. Pari ohjausta muutin matkan varrella kun tilanne vaati. Radalta 10vp +21.51, eikä sijoituksella juhlittu :(

Eipä meillä kisat menneet kummoisesti. Juulilla ja Taavilla meni kivasti, Juuli ei ole agilityesteitä nähnyt sitten marraskuun ja mie pari kertaa siinä välissä Taavia treenannut. Mutta jokin sentään miun treenissä näky radalla, Taavi otti kaikki kontaktit puhtaasti :) Keppeihin tarvittaisiin vauhtia, yliaika nollia tuli... Mut hieno aloitus heiltä kisakaudelle. Kakkosissa myös nähtiin pari luokka nousua sekä LUVAA LAU:laisilta :) Onneksi muilla meni hienosti, kun oma suoritus ei kehuttava ollut Genan kanssa. Radat kyllä olivat mitä mukavimmat mennä ja ohjata, eivät liian helpot eivätkä turhan vaikeat kuitenkaan.

Fanny oli mukana kisaturistina, miten toinen osaakin ottaa niin lungisti. Autossa tyytyväisenä makoili häkissään vaikka autolla rampattiin vähän väliä ja vietiin milloin mikäkin koira ja tuotiin takaisin. Välillä pääsi katselemaan kisaratoja ja jaloittelemaan sekä tottakain eväät syömään :) Mahti likka, vain noita äänihuulia voisi vähän rauhoittaa, kun jokaiselle koiralle tuntui aluksi pitävän haukkua, loppua kohden sekin rupesi tyyntymään ja haukkuminen vähentymään. Autossa kun neiti on aivan hiljaa. Noh, pitää vain neitia totuttaa koiriin ja uusiin paikkoihin ja tilanteisiin.

Ensi viikonloppuna SERTin metsästys jatkuu Kotkassa!