Tyttöjen kanssa touhuttu vaikka päivitys taukoa blogissa ollut. Ollaan käyty hallilla treenaamassa agilitya, käyty tokoilee ja neidit olleet tallillakin mukana.

Viime päivityksen jälkeen Fanny ja Gena olleet kahdesti mukana tallilla. Jo toisella kerralla huomasi eron Fannyssa. Oli selkeästi itsevarmempi liikkeissään ja siinä mitä teki. Ei hevosetkaan enää hirvittänyt niin. Tallin omatkin koirat ei niin pahasti enää järkyttäneet. Niitäkin voitiin jo käydä nuskimassa, kuhan sai tämän tehdä ilman paineita ;) Viime kerralla koirat saivatkin jo ihan erilaista näkemystä tallilla oloon, etenkin siis Fanny. Tähän asti olleet häkeissä varjossa kun Coudia hoitanut, tänään saivat olla vapaina. Kun Coudia hain laitumelta olivat häkeissä auton takakontissa, Coudin kanssa sitten laskettiin neidit vapauteen ja yhdessä käveltiin tallille. Voi sitä iloa mitä koirat näytti kun juoksivat ja rällästivät. Coudi ei neideistä välittänyt. Itse katsoin kolmikon yhteiseloa tyytyväisenä. Fanny myös osoitti pieniä "paimennus" merkkejä. Kävi nuuhkasee Coudin takajalkoja kun seisottiin ja kun käveltiin niin pysyi takaviistossa lähellä Coudia, vaihtaen välillä puolta. Gena touhusi matkan omiaan...sitä ei Coudi kiinnosta. Kentällä kun kävin Coudia juoksuttaa liinassa, Gena meni tallille ja Fanny jäi seuraksi. Fanny osoitti tosi tallikoiran elkeitä istuen miun viereen kun juoksutin Coudia ympyrällä. Siinä oli koko sen ajan kun kentällä oltiin :D Ja sen ajan kun Coudia hoisin tallissa sai touhuta omiaan, laitumelle lähtivät taas mukaan tallustelee ja taas Fanny vahti Coudia mein takana kun Gena tuli jossain takana omia reittejään. laitumelle eivät tulleet vaan jäivät lankojen toiselle puolelle odottelee auton viereen. Voin hyvillä mielen tulevaisuudessakin koirat ottaa mukaan tallille. Coudi nyt ollut reilun viikon kevyemmällä, nyt taas alettu kunnol liikuttelee. Oli saanut potkun kintereeseen, onneksi osui lihakseen ja selvittiin säikähdyksellä.



Ainiin, tallilla ruvennut uusi göötti pötkylä pyörii :D Jorsakin Kira "Kiki" muutti Lappeenrantaan noin viikko sitten ja Kikin omistaja käy samalla tallilla lähes päivittäin kun hänelläkin on siellä hevosia/poneja. Kiki on todella ihana pieni neito. Kiki kun ollut tallilla, miun neidit ei ole olleet mukana, joten kolmikko ei ole vielä tavannut toisiaan. Fannyyn verrattuna tosi pienen oloinen, tulee Gena pentuna mieleen. Genahan oli Fannya reilusti pienempi minulle tullessaan. :)

Agilityn treenauksessa vähän hiljaisempaa ollut. Genan pujoittelu pitäisi nyt saada kuntoon. Pujoittukurssi ohi ja tultiin kouluttajien kanssa siihen tulokseen että vas puoli pitää aloittaa kokonaan alusta rakentamaan kuntoon. Oikealla puolella meno tosi mahtavaa ja itsenäistä, mutta vas puoli takkuaa tosi pahasti. Ei muutakuin ohjurit/verkot käyttöön ja itseluottamusta Genalle rakentaa oikeiden suoritusten kautta. Kisoissa vain nyt sitten mentävä radat oik puolelta ohjaten kunnes vas puoli kunnossa.

Tokoiltu koirien kanssa hiukan. Viime viikolla ohjatuissa treeneissä Fannyn kanssa saatin treenata sivulle tuloa ja seuraamista kun koutsin mielestä katsekontakti, istuminen ja luoksetulo oli jo liian helppoja meille :) Fanny yllätti ja hienosti tehtiin 2 askeleen seuraamisia kontaktilla vaikka olin ihan varma että heti karkaa suuntaan äks kun annan merkin lähteä istumisesta. :) Genan kanssa liikkeet vahvistuu koko ajan. Miun pitää erityisesti kiinnittää huomio siihen etten saa käyttää käsimerkkejä. Tehtiin hyppyä, siinä neiti oli vähän hukassa, katseli muualle eikä aina ymmärtänyt muka hyppy käskyy. Seis käskyä hypyn yhteyteen vahvistettava. Paikkamakuussa tein jotain 15m matkaa ja 1min, hienosti neiti pysyi paikoillaan, vaikka muut kävi välillä koiraa palkkaa. Tehtiin myös seuraamisesta seisominen ja makuu. Seuraamisesta seis käsky toimii, makuussa pitää vähän jeesata vielä, mutta sekin huomattavasti parantunut edellisestä. Olin niin tyytyväinen ja iloinen taas treenin jälkeen. Mikä silti siinä on etten kotona saa aikaiseksi treenata toko vaikka joka ti olen innoissani treeneistä ja koirat selkeesti tykkää...