Torstaina ennen kisakauden avausta käytiin vielä vedetyissä treeneissä ottamassa viimeiset vinkit taskuun. Aiheena olikin koiran ohjaaminen ja pohjina viikonlopun kotikisojen kaksi pätkää 3 luokan radoista. Ensimmäisenä lauantain Hannikaisen Elinan radan aloitus jossa oli todella tärkeää kuljettaa 3 hypyn jälkeen koira edessä (itse peruttaen) kohti keppien aloitus väliä ja kädellä auttaa keppien aloitus, näin ohitettiin ansa hyppy. Aloitus toimi parhaiten pakkovalssilla. Haasteellinen, mutta Genan kanssa saatiin suoritettua mukavasti. Itsellä eniten tuotti haastetta luottaa koiraan keppien aloituksessa että vie suoraan ekaan keppiväliin eikä kierrätä keppien alkuun antaen turhaa tilaa.

Sitten meillä oli pätkä viikonlopun sunnuntain 3 luokan radasta (tuomarina Tuomo Pajari). Aloituksessa eniten taas koeteltiin minun luottoa koiraan, eli koira vastaanottamaan keppien kolmannen kepin kohdalta, kroppa aloitukseen päin, niistäen koira oikeasta välistä vetäen toiseen väliin ja oma kroppa kun kääntyy niin ohjaa kolmanteen väliin ja siitä jatkettin..Gena yllätti ja tämä onnistui heti ekalla yrittämällä kun itse vain luotin koiraan :) Keppien ja hypyn jälkeen valssi. 6 työntö jonka jälkeen veto ja vapautus 7 hypylle. 8 hypyn jälkeen hyvä haltuunotto ja kropan kääntö putkelle käskyn kera. Takaakierto ja hyvä irrotus ottaen loppu vauhti. Näin siis tein ensi yrittämällä ja hienosti mentiin puhtaasti. Gena oli mahtava ohjata ja itsekin sain koutsilta positiivista palautetta kun ohjaaminen parantunut selkeästi. Kädet ja kroppa toimii paremmin. Toisella kerralla sitten keppien jälkeen valssi ja pieni vekki ennen hyppyä 3 jolloin vasta pituuden jälkeen (koiralla vino linja) takaaleikkaus kääntäen muurille. Tässä korostui minun ja Genan kanssa käden vaihto, ekalla yrittämällä pituuden jälkeen pyörähti ennen muurille kääntymistä, toisella kerralla olin nopeampi käden vaihdossa, jolloin Gena kääntyi suoraan muurille. Muuten meni loppuun samalla kuin ekalla. Mahti treeni, itselle jäi mahtava fiilis koirasta ja omasta ohjaamisesta. Tänään tunsin muutosta omassa liikkumisessa ja ohjaamisessa :)

Suuntaa antava, omasta muistista

Lauantaina 21.4-12 KSSK kisat avasi meidän kisakauden. Tuomarina tuttu Allan Mattsson, jonka radoilla ollaan menestytty ja ei menestytty. Ekana kakkosilla oli hyppyrata, radalla oli monen monta vaaran paikkaa missä ohjata koira väärälle esteelle jos ei ollut tarkkana. Gena ei ollut ihan parhaassa vireessä, eli vauhti ei ollut parasta. Kannustaa sai jonkun verran, mutta ohjata oli helppo. Lähdössä otin koiran matkaan mukaan ekan ja tokan hypyn välistä tehden valssin 2 hypyllä kääntäen renkaalle ja itse pääsin oikealle puolelle ohjaa. 4 hypyllä sai olla tarkkana ettei ponkase kepeille. 5 hypyllä hyvä ennakoiva valssi ettei ajauduta ohi putken suun. 7 hypyltä kuljetus ja valssi kääntäen kepeille (ohjasin kepit oik), en saanut hyvää lähetys kulmaa/kohtaa ja Gena vähän aprikoi mitä tehdä ja teki pari pyörähdystä keppien edessä. Mie olin varma että oli 5, mutta Sampo oli kattonut ettei ollut ohittanut vielä linjaa. Radan atkoin tsempillä loppuun asti kuin mitään ei olisi käynyt. Keppien jälkeen valssi ja sisälinjaa ohjaus putkeen varoen 12 hyppyä ettei 10 mene sinne. 12 hyppy ennekoiva valssi hyvin kääntäen putkelle. 14 ja 15 hyppy mentiin vetäen ja työntäen. 17 ja 18 hyppy oik ohjaten, putkella takaaleikkaus ja kutsuen maali hypylle. Onneksi tsemppasin radan loppuun asti koska saatiin 0-tulos, aikakin -2.33 ja sijoitus 2/8. Ykköspalli meni omalle seuralle :) Luvaa ei saatu kun hypäriltä on jo plakkarissa, mutta siltikin tulos lämmitti ja tavoite hypäriltä täyttyi.

Kuva suuntaa antava, mittasuhteet pielessä

Ennen agilityrataa herättelin vähän Genaa ja se tuntui vähän auttavankin, ei ollut niin vedettävä, mutta tsempata sai siltikin. Aloituksen tein samoin kuin  hypärillä. Keinun suoritti varmasti, ei epäröintiä. Ennen 4 hyppyä vähän jarrua ja välistävedot. Nyt 7 hypyltä parempi kuljetus ja sijoittuminen keppejä ajatellen, ja kepit meni nappiin :) Keppien jälkeen valssi ja okserin vasenta linjaa putkeen jonka jälkeen persjättö ohjaten puomille. Kontaktin otin varmistellen, vähän hidas. Kuljetus putkeen, varoen hyppyä. Takaakierto hypylle ja veto/työntö hypylle, jonka jälkeen valssi A-esteelle. A:lla taas kontakti varmistellen. Kaikkia sääntöjä vastaan juoksin sisälinjaa maaliin, koska lähellä ei ollut ansaesteitä ja linja kaartui sisäänpäin. Maalissa tajusin radan menneen virhepisteittä ja toivoin ajan vain rittävän, mutta niin ei käynyt. Aika oli +1.84, se oli niin lähellä...Ihan en saanut tupla nollaa, joka oli tavoitteena. Ja kun ei tullut tuplanollaa ei ollut agi luvaa. Mutta oltin myö 1/8, eli palkintopöytä putsattiin aika kivasti :) Pienestä se jäi, mutta mielummin kontakti nappiin kuin ruvetaan roiskii. Seuraaviin kisoihin vielä kovemmalla tsempillä luvan metsästykseen. Mahtava kisakauden avaus kyllä!!! :)

Fanny oli mukana kisoissa seuraneitinä. Genan ratojen jälkeen pääsi pällistelee muiden menoa radoilla ja ihmettelee muita koiria. Fannylla on vähän paha tapa haukkua muille koirille, siihen pitää puuttua nyt ihan alusta asti. Itse en moisesta tavasta tykkää yhtää, enkä halua että koirani moista tekevät. Agilityssa saa haukkua kun suorittaa/tekee, mutta muuten saisi äänihuulet olla hiljaa.

Tänään tuli myös tieto että Fanny ja Gena pääsivät mukaan LPKYn tokotreeneihin touko-heinä, joka tiistai sitten treenaillaan tyttöjen kanssa ohjatusti tokoa iltaisin. Fanny onkin jo ottanut pentu ryhmään pientä etumatkaa kun perusasentoa, luoksetuloa, istumista, makuuta ja paikkaoloa jo ollaan treenailtu, mutta nyt päästään häiriöön treenaamaan, se onkin ihan eriasia. Tässä jopa ihan innolla odottaa jo treenien alkua :) Pitäisi myös muistaa harjoitella näyttelyitä varten, tartteisi jonkun kunnon kipinän, mutta eiköhän se tästä. Jos yrittäisi helatorstaina päästä mätsäriin Fannyn kanssa, sitten olisi jotain tavoitettakin mihin treenata.