Genan ja Fannyn kanssa ollaan keskitytty nyt viikon ajan agilityyn. Valitettavasti toko jäänyt taka-alalle ja voin syyttää vain itseäni laiskuudesta, en ole saanut vain aikaiseksi laittaa takalistoa liikkeelle. Pitäisi itse vain ryhdistäytyä. Toko koe päivämääriä sain jo merkittyä kalenteriin joita syksyllä olisi, nyt pitäisi vain ottaa itseään niskasta kiinni ja treenata muulloinkin kuin vain ti iltoisin ohjatusti.

Agilityssa Genan kanssa tehty paljon. Viime viikon treeneissä otettiin koutsin ideana uusi lähestyminen treenaamiseen eli koiralle nostatetaan kierrokset lelun avulla ja lähdetään siitä sitten yhtä matkaa. Itsellä meni hetki tajutessa idea, mutta Gena liikkui miusta jo paremmin kuin edellisissä kisoissa. Erityisesti iloitsin omasta ohjaamisestani ja linjoista. Puomikin meni jo paljon paljon reippaammin. :) Treenistä jäi aika kiva fiilis, uutta lähestymistapaa pitää vielä hioa. Tällä viikolla kun kävimme ohjatuissa treeneissä eli eilen illalla, sain iloikseni esitellä koutsille vauhdikasta menoa Genan kanssa. Vaikka ilta olikin lämpimämpi taas, märkäkylmä pyyhe ja riehutus juuri ennen ekaa hyppyä sai paljon aikaiseksi ja Gena jaksoi liikkua iloisesti. Vauhdissa oli vain yksi miinus, eli puomin kontaktit...nyt kun koira alkanut liikkua sillä, alkaa kontaktit olee hilkulla. Sain ohjaamisestani taas tosi mukavaa palautetta, ohjaan koiraa selkeästi (kädet ja kroppa liikkuu) jolloin koiran on helppo suorittaa esteitä. :) Kommentti lämmitti mieltä tosi paljon, koska vielä helmikuussa ohjaamisessa oli paljon puutteita. Olen kevään aikana tosi paljon kehittynyt, vielä kun kisoissa saisin saman sykkeen menoon itselleni sekä koiralle mitä eilen treeneissä nähtiin.



Maanantaina oli taas Genan kanssa pujoittelyukurssin huki, toiseksi viimeinen kerta. Meillä olikin treenit ulkokentällä, nurmipohjalla. Oikealla puolella kiinnitettiin huomio vauhtiin, eli ääni ja oma askellus. Gena on pujoittelussa yllättävän nopea jos vain kaikki natsaa ja itse uskallan mennä riskirajoilla. Vas puolen kanssa painittiin vanhojen asioiden kanssa, eli haettiin vain puhdasta suoritusta. Miun pitää saada sama liike ja etäisyys vasemmalle kuin mitä oikealla on...nyt vasemmalla menen liian lähellä ja liikkumiseni ei ole ollut rentoa, miun pitäisi myös kulkea koko ajan vähän koiran edellä vasemmalla, mitä teen oikealla kyllä. Kokeiltiin että otan koiran vastaan 3 tolpan kohdalla blokaten oikeaan väliin ja siitä sitten liikkeelle....lähti aina hyvin, mutta sitten puikkasi jonkun muun välin ohi.. Ohjureiden avulla saatiin puhdasta suoritusta. Huomattiin myös että ottaa jostain kumman syystä toisen kurssilaisen koirasta häiriöö, poistettiin paikalta, saatiin parempi suoritus. Tämä muistettava ensi kerralla.

Genan ja Fannyn kanssa kolmesti käyty treenailee. Fanny päässyt kokeilee kokonaista puomia. Ensimmäinen kerta vähän jännitti, mutta sitten alkoi jalat laukata. Ja kirjaimellisesti laukata, Fanny laukkasi puomin läpi eikä ravannut :) Fannyn kanssa harjoiteltiin keskiviikkona kahden hypyn ja loivasti kaarevan putken yhdistelmää. Ensin yhtä hyppyä, sitten kahta hyppyä ja lopulta kaikki kolme yhdessä. Hyppyjen jälkeen oli palkka, josta putkeen lähetys ja sai lelu palkan. Loistava napero :) Tänään käytiin taas hallilla ja jatkettiin Fannyn kanssa harjoituksia. Tänään oli hyppy+hyppy+suoraputki+hyppy suoralla linjalla. Ensin yksi hyppy, sitten hyppy+putki, sitten hyppy+hyppy+putki. Tässä jo huomasin että miulla on muuten kiire. Viimeisenä kaikki 4 estettä, eli hyppy+hyppy+putki+hyppy. Vitsi tuo miun napero on tykki, ihan hirveä vauhti. Mie jään ihan pyörätelineisiin kun Fanny lähtee. Fanny lähtee niin päättäväisesti eteenpäin, eikä yhtään epäröi. Miun vaan piti kädellä näyttää eteenpäin ja huutaa käskyjä. Vaikka jäin jälkeen, Fanny meni eteenpäin. JEEE!! Fannya odotti aina namialusta ja sen jälkeen kunnon leikki palkka, Fanny tykkää Genan lailla repimis/saalistus leikistä. Tänään myös ensimmäisen kerran Fanny ei tehtävien välissä harhaillut hallissa hajujen perässä, vaan odotti jo uutta tehtävää/palkkaa. Keskiviikkona taas edistysaskel oli se ettei tehtävän aikana haahuillut hajujen perässä vaan keskittyi tekemiseen. Ollaan taidettu löytää oikeanlainen palkkaus ja innostus tekemiseen :)



Genan kanssa keskitytty keppeihin ja puomiin. Omassa hallissa vas puolen pujoittelu saatu parempaan kuosiin, tavallaan. Gena tuntuu lataavan ensimmäisiin kertoihin kaiken eli silloin otettava kaikki irti, koska seuraavilla kerroilla ei yhtä latautunut eikä jaksa niin keskittyä. Oik puoli menee vaikka väsyneenä, mutta vas ei kestä sitä vaan silloin tarvitaan ohjureita. Nyt sekä ke & tänään saatiin esimmäisellä kerralla vas puolella puhdas pujoittelu ilman ohjureita miun jalan blokkauksella. Mielestäni myös miun liikkuminen ja paikka on nyt parempi. Maanantaina toivottavasti Sampokin tämän huomaa. Miun on nyt muistettava laittaa kaikki peliin ekaan vas puolen pujoitteluun, ja oikeasta suorituksesta kunnon palkka. Monet toistot peräkanaan ei tuota mitään, tietty voihan sitä ohjureilla hakea miun liikkumista jne, mutta se ei ratkaise mein ongelmaa. Puomin kanssa juoksemista vauhdilla ja kontaktin ottoa treenattu paljon. Vauhtia alkaa olla jo kivasti, nyt vain oltava kontaktin kanssa tarkkana, tuntuu herkästi loikkaavan ylempää kun miun perään kiire. Ääni käskytystä reilusti peliin. Namialustalla vauhtia alkaa hiiata liian aikaseen joten ei sekään paras mahdollinen apu tähän. Viime viikolla kokeilin myös persjätön tekoa mikä petti kisoissa Ruokolahdella, siinä vain ajoitus kohilleen, niin on mahdollinen.

Treeniä, Treeniä ja Treeniä tarvitaan paljon. Genan kanssa lyhyitä treeni pätkiä useasti pitäisi päästä tekemään. Fannyn kanssa leikin kanssa jatketaan treenaamista :)