Ulkona oikein rapsakka Jouluinen keli. Lunta tullut oikein reilusti. Saadaanpa ainakin valkoinen joulu. Pakkastakin päätti sitten pukata oikein kunnolla jouluksi. Ulkona komiat -24 - -26 C riippuen paikasta. Juulin kanssa suunnattiin Mikonsaareen Genan, Taavin ja Turon kanssa tänään heti aamusta ja siellä komeili -26 auton mittarissa. Hyrr. Mutta eikun liikkeellä pysyttiin niin eipä siellä jäätynyt kuin naama, ja lopussa vähän varpaat. Hilma jätettiin vielä kotia kun neiti on aika pääätön menijä enkä halunnut ottaa riskiä vielä. Taavi pääsi ensi kerran nyt sitten Genan kanssa leikkimään ja voi että sitä toisten iloa. Bestikset juoksivat ympäriinsä kylkikyljessä kiehnäten. Silmistä paistoi oikea ilo. Hirveää rallitusta mettän läpi jäälle ja siellä touhu jatkui juoksemisen ja nujuamisen kera. Mukavan näköistä menoa enkä kertaakaan pelännyt/kauhistellut, luottoa jalan kestoon tullut. Turhia riskejä kuitenkin vältellään. Mukavasti oli moottorikelkat tehneet meille polut mettään ja jäälle, ei tarvinnut ruveta rämpimään. Jäällä ei kyllä kamalasti lunta ollutkaan, tuuli tehnyt tehtävänsä. Oikein mukava reissu, pian uusiksi :)

Taavi, Gena ja Turo leikkii -26C Saimaan jäällä

Turon huomio kiinnittyi aina välillä muuhun, eikä bestiksien/aikuisten tuohu jaksanut aina kiinnostaa

Kaksikko ei toisistaan meinannut irti päästää :) Gena olikin ihan huurteinen/luminen kun kotia päin lähdettiin

Leikin tiimellystä

Juuli yritti lumienkelin tekoa jäällä, mutta eipä siitä oikein mitää tullut ;)

Lopuksi yritettiin yhteis juoksua, mutta Turo päättikin poistua kuvaajan luokse eikä mennä Juulin, Genan ja Taavin kanssa :)

 

Illalla tonttu kierroksella kylillä suunnattiin Taipalsaarelle moikkaa myös Akin kultsua, jota Gena ei ole päässyt moikkaamaan sitten juhannuksen. Ennen näkivät lähes päivittäin tallilla, mutta kun muuttivat Taipalsaarelle niin vähiin on jäänyt Genan ja Akinin leikit. Ja vielä kun Gena oli sairaslomalla niin sekin estänyt. Oli kyllä riemu molemmilla irti kun näkivät, Akinkin esitteli luitaan oikein polleana Genalle. Örinää ja pörinää, vikinää ja ulinaa :)