Aamulla töistä kotia ja Fanny tällä kertaa aiheutti miulle kamalan naurun repeämisen..kerrankin näinpäin. Normi rutiini ensin, eli koirat pihalle tarpeille ilman kontaktia ja sitten vasta tervehdys sisällä. Kyykistyin rapsuttaa Genaa. Ihmettelin mitä Fanny alkoi inisee miun takana. Käänsin katseeni, raasu nyki kieltään miun polvi taipeesta irti xD Raasu oli sen sinne väliin jättänyt kun kyykkyyn menin. Repesin ihan totaallisesti, nauroin kippurassa eteisen lattialla xD Ja edelleen naurattaa kun sitä tilannetta muistelen...Miten tuo napero aina onnistuukin kaikessa :)

Päivä aloitettiin koirien kanssa agilitytreenillä. Genan kanssa tehtiin puomilla persjättö harjoituksia sekä vauhtia. Pitää muistaa antaa ota käsky vaikka ite menis edellä reilusti, alko vähän olee hilkulla kontaktit jos en käskyy antanut. Persjätöt onnistui siististi kun olin selkeesti koiraa edellä, eli puolen olin vaihtanut jo ennen kuin koira oli edes lähellä kontaktia. Keppi treeniä kans, vaikeaa vas puolen treenia yhdellä ohjurilla. Tosi makeeta pujoittelua, tahti/tempo makee. Tehtiin meille sitä vaikeaa avokulmaa, sekin saatiin sujuu ohjurin kanssa. JEEEEE!!! Eilen pujoittelukurssi jäi väliin kun olin töissä :(

Fannyn kanssa ensin kontakti treeniä puomin ylösmenon ja alasmenon kanssa, eli pöydän päälle laitoin ja Fanny sai juosta kuin puomia :) Pidin neidin hihnassa varuiksi, mutta annoin mennä sen ihan löysänä. Ekaa kertaa oli siis ylösmeno ja meni sen kuin vettä vaan. Kun annoin puomi käskyn, ampasi samantien ylösmenolle ja pöydältä alasmenolle, kuin ois aina niin tehty. Alasmenossa olin tarkka että pysähtyi namialustalle ja jäi siihen kunnes sais vapautuksen. Jos ennakoi, palautin takaisin. Oikealta ohjatessa pysähtyi joka kerta, vas puolelta taas ennakoi, joten sitä jouduttiin ottaa enemmän, mutta lopulta se oikea suoritus sieltä tuli. :) Kaarevaa putkea otettiin ja palkkasin vinkulelulla, heittämällä, ja kyllä oli Fannylla vauhtia :) Tehtiin myös kahden hypyn "sarjaa" eli 4jalan välillä, rimojen tilalla putken palat. Juoksin molemmilla puolilla, Fanny ei yhtää välittänyt, ampasi vain suoraan namialustalle. Välillä myös vinkulelulla palkkasin. Ensi kerralla sitten jos sais 2 hyppyä ja putken laitettua yhteen, tänään ei keretty.

Illalla oli tiistain toko treenit. Fannyn pentu ryhmä aloitti perinteisesti. Fanny oli muita kohtaa rauhallisempi, mutta haukkuminen edelleen ongelma. Mut selkeästi jos antaa Fannylle tekemistä, ei välitä muista eikä hauku. Neiti pitäisi siis pitää koko ajan käskyn alla ja tekemässä jotain. Aluksi luoksepäästävyyttä, noh neiti oli kouluttajaa nuolemassa heti naamasta ;) Katsekontaktia treenattiin, hienosti neiti napitti. Sitten vapaata kävelyä muiden seassa, sekin onnistui ihan ongelmitta. Ei siis ollut mitää seuraamista, vaan vapaata kävelyä. Istumista sekä makaamista treenattiin omaan tahtiin. Fannylle istuminen on niin helppoa, se kun pikku pennusta asti tykännyt istua. Makuulle meni jo paremmin vieraassa paikassa kuin viimeeksi, mutta vielä kädellä piti avittaa (kuitenkin vähemmän).

Genan vuoro tuli sitten. Treenaajia oli aikasempaa vähemmän, joten se tarkoitti enemmän ohjausta :) Ihan ensin otettiin luoksepäästävyys. Gena vaikutti heti vähän erilaiselta mitä viime kerralla, kiinnitti kouluttajaan enemmän huomiota, en saanut täysin katsekontaktia kohilleen, joten eka luoksepäästävyys meni plörinäksi. Toinen yritys perään, napakampi ote koiraan, käskyä enemmän ja palkkaa sopivissa kohdissa, niin johan meni hienosti. Sitten otettiin meille uudempaa asiaa eli kaukokäskyä. Aloitettin ihan koiran edestä, eli perusasennosta siirryttin koiran eteen ja annettin makuukäsky ja siitä sitten istuu käsky. Makuu meni kuin vettä vaan, istuminen tarvitse käsimerkkiä avuksi. Makuu käskyn annoin jopa 5 metrin päästä (ilman käsimerkkiä), istuminen onnistui noin 3metrin päästä käsimerkin kanssa. Mahti likka :) Luoksetuloa otettiin sitten seuraavaksi eli ihan täysi mitta (20m). Ensin kokeiltiin paikalla olo istuen, eli kävelin 20m, seis, takaisin ja palkkaus...sitten kävelin 20m, seis ja luoksekutsu. Sivulle perusasentoon tuli tosi kivasti, varmaan paras tähän asti. Tosi vähän tarvitsi kädel auttaa. Toinen luoksetulo sitten ihan vain n7m päästä, Gena tulikin sit yllättäen miun oik puolelta kiertäen vasemmalle...mitä joskus aikanaan kokeilin ensin sivulle tuloksi, mutta ei ollut miusta hyvä. Nykyään halua et tulee vas puolelle suoraan kääntyen sivulle. Mutta nyt vaikka tuli oik, se oli ihan ok tulo. Viimeisenä otettiin toko hyppyä. Nyt jätettin namilankku pois, otettiin hyppyä suht läheltä. Hienosti sain annettua käskyn ilman käsimerkkiä ja Gena hyppäsi. Palkkasin taas hypyn takaa seisomisesta. Jostain syystä haki koutsin luo hypyn jälkeen. Tänään taas paljon hyviä suorituksia, otin myös itsenäisesti seuraamista ja tänään ei edistänyt.