Kevät on jo hyvässä vauhdissa kun päästy jo toukokuun puolelle ja miuta sekä Juulia purassut pieni toko kärpänen. Mie olen jopa ilmoittanut sekä Fannyn  & Genan tokotunneille 3kk...Fannyn tarkoitus vain oppia alkeita ja sosiaalisuutta pentu ryhmässä. Genan kanssa toivoisin uskaltavani kesän jälkeen toko kokeeseen. Aina siitä olen puhunut ja puhunut, josko nyt mie oikeasti ottaisin itteäni niskasta kiinni ja toteuttaisin sen. Genalla kuitenkin ALO liikkeet aika kivasti hallussa, liikkeestä eri asennot vielä tarttee hiomista sekä toko hyppy meille vielä arvoitus. Agilityssa kyllä hyppyjä tehty, mutta ne on pikkasen eri asia kuin toko hyppy.

Juulin ja koirien kera nyt parina iltana käyty tokoa treenaa yhdessä. Häiriötä kyllä riittänyt kun 4koiraa paikalla ja vieressä tie sekä jalkakäytävä sekä omakotitalot pihoineen ja koirineen...Noh, ei se mittää, häiriötä me juuri tarvitaan. Gena on toiminut häiriössä kivasti. Perusasentoo pitää vielä hioa, siihen siis asettuminen, kun takaosa meinaa jäädä liian kauas miusta eli vinoon. Kontakti on mainio. Paikalla olo toimii sekä luoksetulo. Paikalla olossa tarkkana ettei nouse makuulta ennen lupaa, sitä hiottava. Seuraamista ilman hihnaa treenattu kans, kontakti hyvä sekä kääntyy hyvin molempiin suuntiin miun mukana. Vähän voisi olla tiiviimmin miussa ehkäpä... Fannyn kanssa ollaan perusasentoa opeteltu, sama kuin Genalla että meinaa jäädä vinoon. Kontakti kans Fannylla hieno. Tehty paikalla oloa sekä luoksetuloa. Fanny yllättänyt ja hienosti on paikallaolossa kestänyt. Matkaa olen vaihdellut tosi lyhyestä jo max 10m, pidempää ja lyhyempää aikaa. Aikaa en ole laskenut. Paikalla olossa kun koiran luokse palaan, pitää olla tarkkana ettei viimeisellä askeleella lähde liikkeelle. Mutta hieno napero on!!

Tähän väliin Ahosen Juulin ottamia kuvia tokotreenistä :)

Fannyn perusasento, kontakti hyvä

Fannyn paikalla olo istuen

Perusasento, kontakti taas hieno

Paikalla olo istuen, hieno katse kontakti ohjaajaan, ei harhaile

Luoksetulo

Genan vuoro näyttää hieno kontaktia perusasennossa

Paikalla olo makuulla, matka 20m

Genan seuraamista, kontakti ohjaajan hyvä, kääntyi mukavasti oik ja vas ohjaajan mukana, ajoittain turhan kaukana ohjaajan vas jalasta, mutta suorana kulkee

 

Toko treenien jälkeen ollaan suunnattu aina kanavan laitaan rallittaa koiria. Ovat saaneet olla vapaana ja touhuta yhdessä. Fanny aiheutti ekalla kerralla miulle sydämmen pysähdyksen lähes tulkoon ampasemalla kanavan seinämää alas kohti vettä...onneksi jarrut piti ja ylöskin sieltä hyvin pääsi. Nyt tehnyt sen jo useamman kerran, kanava toimii hyvänä vesikuppina ja laitaa pitkin voi myös rallittaa. Kaikki hyvi niin kauan kun neiti pysyy kuivalla maalla, eikä lähde uimaan kanavaan..

Göötiti isolla vesikupilla (Saimaan kanavan seinämällä)

Kanavan seinämää pitkin voi myös jaloitella

Fannyn mielipide poseraamisesta kanavan laidalla

Göötti tytöt'

Genan poseeraus kanavan laidalla

Genan mielipide kuvaus tuokioasta

Koko nelikko <3

Kaikista kuvista kiitos (c) Juuli Ahonen