Genan kanssa kun nyt tammikuussa palasimme takaisin pienen tauon jälkeen agilityyn, sain todeta että moni asia pitää aloittaa alusta. Ensimmäisissä treeneissä totesin kontaktien ja pöydän "kusevan", niitä on nyt hinkattu ja paranevat koko ajan. Namialustan kanssa tuntuu heti tajuavan pysähtymisen, mutta kun alustan ottaa, yrittää päässä helpommalla. Nyt sitten harjoitellaan ilman alustaa palkkaamista ettei liikaa yhdista alustaan. Pöytä ruvennut toimimaan paremmin. Osaa hillitä vauhtia pöydälle tullessa ja uskoo jarrutuksen.

 

19.1  meillä oli taas ohjatut treenit ja aiheena takaaleikkaus. Irtoamattomalle koiralle huomattavasti haasteellisempi. Ja itselle etenkin vastakkaisen käden käyttö oli haasteellinen. Joutui kouluttaja tosissaan tekemään töitä että sai minut ymmärtämään moisen. Saatiin kuitenkin lopulta takaaleikkaukset tehtyä ja kehujakin sieltä tuli :) Selkeästi ei meille se paras ohjaustekniikka kun koira on minussa niin kiinni, mutta onhan se hyvä osata, koskaan ei voi tietää mitä kisoissa tulee eteen tms. Ja onhan se osattava muillekin opettaa. Treeneissä myös sain todeta uuden ongelman. Gena päätti tehdä kepeistä kunnon ongelman. Sisäänmenossa ei taipunut ekaan väliin, tai jos taipui, jäi jokin muu väli taipumatta. Oli pikkasen noloa joutua ottamaan ohjurit käyttöön :/ Tämä siis tarkoitti sitä että Gena pääsee keppi teho treeniin.

Mustat pylpyrät mentiin ihan eritavalla kuin kuvassa. Puomi oli A:n ja pussin kanssa vaihtanut paikkaa. Mentiin Puomi, hyppy, putki (kauimmainen pää), hyppy, A, pussi ja kepit.

Genan kanssa nyt käyty hallilla tekemässä kontakti, pöytä ja keppi treeniä. Näihin nyt perusteellisesti paneuduttu kun yksin käyty treenaamassa. Keppejä tehty ohjureilla ja ilman, yksin treenatessa on nyt löytänyt joka välin. Treenejä silti jatketaan, puhtaita suorituksia vaaditaan paljon väärän korjaamiseksi. Eilen myös tehtiin välistä vetoa sekä takaakiertona välistä vetoa. Vitsi se on niin ihanaa tehdä Genan kanssa kun toinen oikein nuolee esteitä pitkin, ei tietoakaan mistään kaarista. Tämä idea tuli 26.1 ryhmän treeneistä joita olin katsomassa flunssassa, en osallistunut Genan kanssa, sain kuitenkin kouluttajalle esittää välistävetoni ilman koiraa ja sain kehuja. Hänellä ei ollut kropan ja käsien käyttöööni mitään lisättävää. :) Jokin sentään minultakin luonnistuu :) Ja se luonnistui sitten koirankin kanssa kun pääsin tervehdyttyäni kokeilemaan.

Genalle oli viime viikko hyvin tylsä viikko kun mie olin flunssan kourissa ja sairaslomalla. Kova pakkanen vielä teki sen ettei keuhkot tykkää kovasta pakkasesta, ja ei itseasiassa oikein vieläkään tykkää, mutta pikku hiljaa alettu taas lenkkeilee ja urheilee. Yskä ja nuha viel kiusana, mutta kyllä se tästä.Gena ainakin eilen juuri hallilla oli aivan into pinkeänä kun pääsi treenaamaan ja tekemään jotain oikein kunnolla. Genan kanssa myös käyty tallilla, aina välillä päässyt mukaan matkaan.

Tallikoira Gena päivystää

 

Menoa ja meininkiä tallilla :)

Yhden asian kyllä Gena saisi tallikoirana unohtaa, nimittäin hevosen paskan syömisen. Agilitya ei voi edes miettiä talli reissun jälkeen (vaikka aamulla kävisi tallilla ja illalla agility), on nimittäin koiran massu aina ihan turvoksissa. Eikä kyl tarvitse iltaisin kuin hyvän mielen ruoan, on sen verran hyvin itsensä ruokkinut. Itse en pahemmin nää Genan syövän kuin maks 1-2kikkaretta, mutta kun koira ei ole silmissäni kuin aina silloin tällöin, tiedä mitä siinä välissä touhuaa ulkona ja talleissa...