Lauantaina suunnattiin Genan kanssa Pyhtäälle Agikotkien agilitykisoihin. Juuli ja Taavi oli matkassa mukana ja menimme seuralaisen kyydissä. Mukava oli taas kerran olla vain kyydissä mukana. Saavuttiin aika sopivasti kisapaikalle. Rata oli jo valmiiksi rakennettu, Juuli hoiti Genan lenkityksen kun minä rupesin keskittyy rataan. Lähdin molemmilla agilityradoilla toisena joten Juuli ihanana valmisteli Genan aina valmiiksi kun tulin rataatutustumasta. Tuomarina meillä oli Anne Viitanen ja radat eivät olleet pelkkää läpijuoksua vaan siellä sai myös ohjata.

 

Ensimmäisellä radalla meille tuotti kepit ongelmia. Onneksi Juuli oli tarkkana ja huomasi mistä kiikastaa. Miulla nousee käsi herkästi ylös ja pidän kämmentä nyrkissä...eli käsi alas ja nyrkki auki. Ja pitää muistaa pitää juostessa sama tahti. Gena siis kepeillä lopetti pujottelun ja jouduin korjaamaan kaks kertaa (ihme kyllä merkattiin vain yksi 5 kepeiltä). Sain puomilla taas hyvän muistuksen siitä että älä tee kisoissa keinulla tai puomilla takaaleikkausta. Etenkin jos Genalla ei ole vauhti päällä. Gena hyppäs nimittäin kontaktilta pois ja 5 tuli. Loppu meni sitten ihan ok. Tulos hirveä 31.82 josta yliaikaa 21.82. Sijoitus vasta 9. Gena oli vähän hidas radalla, joten laitoin viilennysloimen päälle. Aurinko porotti jonkun verran.

 

Toisella agility radalla sitten halusin vain keppien onnistuvan uusilla ohjeilla mitä Juulilta sain käden asennosta. Puomilla itse aiheutin kontakti virheen. Menin sitten eteen kyyristelee alastulossa, niin tottakain Gena hyppäsi yli...murr.  Genalla oli nyt vauhtia radalla ja muuri, rengas, putki suoralla sain siihen todella vauhtia. Putkeen jälkeen Genan olisi pitänyt kääntyä oikealla jyrkästi, mutta neiti jatkoi suoraan ja toimitsija telttaan. Eli neiti poistui radalta ja hylättiin. Miun olisi pitänyt enemmän pitää ääntä kun Gena oli putkessa, josko sitten olisi minusta ollut kiinnostunut. Jatkettin rata loppuun kun neiti palasi luokseni ja saatiin kepit tehtyä puhtaasti (Juulin neuvoma käden asento toimi).

 

Pyhtäältä ei kummia tuloksia siis saatu, mutta sunnuntaina suuntasin Genan kanssa Mikkeliin MAH:n kisoihin. Taavi oli mukana kyydissä, Juuli oli töissä. Huolehdin Taavin lenkittämistä, ja Kuusiston Hanna juoksi radat Taavin kanssa. Hienoja ratoja, valitettavasti menestys oli kolmella radalla pienestä kiinni.  Genan kanssa osallistuttiin vain kahdelle radalle, eli agilityradoille. Ajattelin että 5 rataa viikonlopun aika voi olla liikaa, joten jätettiin 4 rataan tällä kertaa. Tuomarina oli Anne Savioja.  Lämmin keli oli tänäänkin, joten viilennysloimi oli käytössä ja Genalla olikin radalla hyvä tempo päällä molemmilla radoilla ja sain nuoltua monet esteet lyhyillä teillä.

 

 Ensimmäinen rata alkoi valitettavalla epäonnella. Olin tarkkana ettei käteni laske liian aikaisin, mutta silti Gena törmäsi ekan esteen rimaan, kynti maata ja jatkoi matkaa. Ohjaukset sain tehtyä kuten olin suunnitellut, mutta kontaktit olivat todella hitaat. Etenkin puomi. Gena oikein jäi seisoskelee keskelle puomi, katseli yleisöä ja tutki alla olevaa putkea. Ei sitä ennen putket kontaktin alla ole häirinneet eikä se kyllä ole poseeraamaankaan jäänyt ennen. Tulos siis 5vp ja yliaikaa 8.35. Ei palkinnoilla moisella suorituksella.

Toisella radalla sitten uudella tsempillä. Radalla sai taas ohjata kuten ensimmäisellä. Taas meillä kusi kontakti esteet. Kontaktit itsessään meni puhtaasti, mutta itse esteillä Gena ei kiirettä pitänyt. Radalta tuli 10vp ja molemmat täysin minun aiheuttamia ohjaus virheitä. Ekana tultii hyppy suoralta ja kauimpaan päähän putkeen piti ohjata. Gena oli sisälinjalla. Tyhmänä en ohjannut ulkokädellä jolloin kropan oisin säänyt käännettyä esteen suuntaan vaan ohjasin koiran puoleisella ja Gena ajautui ohi putken suun. Putken suu vielä lähellä radan reunaa, onneksi kääntyi nopeasti eikä ylittänyt rajaa. Toisen virheen tein puomilta lähtiessä pituudelle joka oli vähän koiran puolella enemmän kuin suorassa linjassa. Taas unohdin ulkokäden ohjauksen ja kropan kääntämisen, joten Gena ajautui ohi... Tulos 10vp ja yliaikaa 8.76.

Näiden kisojen jälkeen työt aiheutti sen että kisataukoa tulisi kuukauden verran, eli treeniä, treeniä tulevia kisoja varten. Mutta tänään Gena päätti sitten aloittaa viimein ne juoksut mitä on odotettu jo kauan. Jotenka kisatauko muuttui treenitauoksi.

 

Kaikki kuvat (c) Anne Lind